Ohita navigointi

Antti Lehtisen kesään ei urheilu kuulu.

Lauantain Kaisaniemi POPin viimeisen esiintyjän paikan lunasti yksinoikeutetusti keikkalavoille paluutaan tekevä Don Huonot.Uusi ahkerasti radioissakin soinut kappale Sydänpuu aloitti Donkkareitten setin, joka koostui vanhoista suosikeista ja syyskuussa ilmestyvän levyn maistiaispaloista.


Onnistuneen keikan jälkeen näppärät toimittajatytöt kaappasivat Ultra Bran riveistä Don Huonoihin hypänneen rumpali Antti Lehtisen mukaansa ja jututtivat iloista muusikkoa.
Antti kertoi Don Huonojen kanssa keikkailun eroavan aika lailla Ultra Bra-ajoista. Onhan bändien koollakin hieman eroa UB:n kun kuului vakituisesti 13 henkilöä ja Don Huonot koostuu neljästä jäsenestä. Kun tiedustelemme, riideltiinkö Ultra Bran keikkabussissa enemmän kuin Don Huonojen kanssa, Antti haluaa pitää demokraattisen linjansa ja olla vastaamatta.Hauskaa on kuulemma aina ollut. Malttamattomina tiedustelemme millä lailla uusi Don Huonot-levy eroaa entisistä, onko vanhaa hyväksi havaittua reseptiä käytetty jälleen vai onko bändin tyyli muuttunut? ”Meidän levyssä on uutta, vanhaa, lainattua ja jotain sinistä”, Antti sanoo ja kertoo myös, kuinka Don Huonot oli ennen häntä Suomen parhaiten laulava bändi.”Mä kuulin niitä monta kertaa livenä ja joka kerta kuulosti helvetin hyvältä! Enää ei kuulosta, kun mä laulan taustoja”.Antti nauraa ja kertoo laulutaitojensa tuovan bänditouhuun lisää jännitystä. Niinpä, kun pitäisi soittaa rumpuja ja vielä laulaakin samalla... Jommastakummasta täytyy sitten vähän tinkiä.
Kesän lomat
Antilla ei liikene aikaa laulamisen harjoitteluun, kun kesällä paahdetaan niin kovasti duunissa. Onneksi heinäkuussa Antilla on viikko lomaa. Silloin rumpali suuntaa mökille perheensä kanssa. ”Ei sähköjä, ei musiikkia. –Täydellistä”, Mutta jos rocktähdellä on vain yksi lomapäivä, miten hän sen viettää? ”Nappaan kirjan kainaloon ja lähden Uunisaareen paahtamaan lihaksiani auringossa.” Antti kuvailee ja lisää samalla. –”Uunisaari on maailman hienoin paikka!”
"Kesän festareista odotan eniten varmaankin Ruisrockia ja Raumanmeren Juhannusta. Varsinkin kaikilla isoilla festareilla on hauskaa esiintyä. Vaikkei mitään festareita saakaan syrjiä. kaikki festarit on hyviä!” Festareille lähtee aina paljon ihmisiä joiden motiivina ei ole musiikki, vaan ryyppääminen. Miltä tuntuu kun yrittää panna parastaan lavalla ja yleisön joukosta suurinta osaa ei voisi vähempää kiinnostaa lavalla soittava bändi, vaan aivan muut asiat? ”No pahimmat örveltäjät nukkuu joen pohjassa ja kukin tallaa tyylillään. Onneksi on aina niitä keitä se musiikkikin kiinnostaa”.Antti sanoo olevansa kiitollinen, kun on voinut kiertää Suomea bänditouhujen takia. ”Muulla tavalla Suomen jokaista kolkkaa ei olisi tullut nähtyä niin hyvin.”
Mikä on se ”ainoa ja oikea” kesäbiisi, joka pauhaa mankassa vuodesta toiseen? ”Ehdottomasti Tomas Ledinin Sommar är kort, eikun mä vaihdan sen. Paras kesäbiisi on Tomas Ledinin Snart tysstnar musiken!” Antti nauraa. Antin ehdotonta kesäherkkua ovat mansikat.

Footbag
Yksi päivän kuumimmista jutuista oli ehdottomasti Footbagit. Täytyi sitten tietenkin Antilta kysyä, että mitä mieltä hän on kyseisestä touhusta. ”Mä en ymmärrä mikä siinä on niin hienoa. Mä oon tosi surkee siinä, tai mä oon surkea jokaisessa pallopelissä, tai itse asiassa jokaisessa urheilulajissa. Ultra Bran pasunisti Ilmari Pohjola oli muuten tosi hyvä Footbagisti. Aina se potki sitä palloa ja se lensi sitten usein jonnekin räystäälle tai keikkabussin päälle… ” muistelee Antti ja toteaa samassa: ”Musiikki pelasti mut urheilulta! Mun jokapäiväinen urheiluannos on se kun mä hyppään lehden urheilusivujen yli.” Kuitenkaan Antti ei ole kokonaan onnistunut välttymään Jalkapallon MM-kisoilta, niin kuin ei varmasti kukaan muukaan. ”Jalkapallo on vielä tylsempää kuin lätkä. Mä oon samaa mieltä kuin vainaja-Spede, joka ehdotti että kentälle voisi laittaa kaksi palloa samaan aikaan. Saatas molemmille puolille kenttää vähän toimintaa.” Ihan varteenotettava idea muuten. ”Ja lätkä sitten. Aikuiset miehet tappelee yhdestä pienestä kiekosta. –Säälittävää. Mun mielestä ne voisi ostaa jokainen oman kiekon, niin ei tarvis tapella siitä yhdestä, ei luulis olevan kyllä rahasta kiinni.”Antin vakaumus urheilua vastaan ei häiritse muita bändiläisiä. ”Meillä vallitsee kaikin puolin hyvä yhteishenki ja yhtye-henki”.



Telle Nelskylä ja Ida Kukkapuro 11.06.02
fym@hattu.net

Katso myös
» YLE videosali
» Kaivopuiston kesäkonsertti

Kaisaniemi Pop -02

Jutut
» Kesäkumikysymyksiä
» Populaarimusiikkia ja kesäkumeja Kaisaniemessä
» Antti Lehtisen kesään ei urheilu kuulu.

Kuvat:

1 2 3