Ohita navigointi

HelpusHelpus syntyi 1999 Länsi-Pasilassa.

Sen perusti kolme nuorta miehen alkua: Dj Illuusiopoika, joka teki taustoja ja hoiti levarit, Mc Emci, joka teki sanoja ja räpäytteli, sekä Mestari Tikku, joka myös sanoitti ja räpäytti. Kaikkia kolmea kiinnosti suuresti kaksi asiaa: hip hop sekä naiset.

Tällä kokoonpanolla nauhoitettiin vain yksi biisi, "Testi 1". Mc Emci jäi pois ja Illuusiopoika sekä Tikku nauhoittivat yhdessä seitsemän biisin demon, "Tha First Demo". Levyä painettiin kaksi kappaletta.

Alppilan Yläasteella pojat halusivat kokeilla kuinka live bändillä onnistuu hip hop. Johannes pyydettiin pianoon, Omar päätyi bassoon, Illuusiopoika istui rumpujen taakse ja Sampsa soitti kitaraa. Tikku pyysi Elmiz-E:n mukaan räpäyttämään ja tällä kokoonpanolla syntyi yksi biisi, "Olen Robin". Tällä kokoonpanolla Helpus esiintyi ensimmäisen kerran ja vuosi oli siis 1999.

Ensimmäinen levy

Helpus jatkoi nelihenkisenä: Omar, Johannes, Illuusiopoika ja Tikku. Kesällä 2000 muutamien treenien jälkeen syntyi ensimmäinen levy, "Testi". Levyllä vieraili Elmiz-E, 2Face (Eestistä), Juha Kostea, JayPee sekä Kokemuksenomaava. Levyn tarkkaa myyntimäärää ei tiedetä mutta niitä tehtiin noin 60 kpl.

Loppuvuodesta 2000 JayPee tuli bassoon ja Omar siirtyi kitaraan. Tikku nauhoitti muutaman konetausta biisin Ezran kanssa. Ezra teki biitit ja
nauhoitti. Kesällä 2001 mentiin taas studioon ja saatiin aikaan toinen levy, "Teille". Levyä painettiin 200 kpl.

Ezra (Profeetta) otettiin mukaan keikoille tuplaamaan Tikkua ja niin hänestäkin tuli Helpus jäsen.

Omakustannelevy ilmestynyt

Uusi Helpus levy julkaistiin lokakuussa 2002 monen krapulaisen työtunnin jälkeen. Levyllä on jokaiselle jotain ja se on ehtaa Helpus kamaa. Levy soveltuu kaiken ikäisille. Hanki se ja tule keikoille.


Real Video
Helpus TV1 Summerissa.

Kesto : 02:57

|» Hitaat yhteydet | 56 kbps
| » Nopeat yhteydet | 256 kbpsHelpus
hattu@hattu.net

Katso myös
» supafly.net
» Helpuksen videoita Hattuiltamista