Ohita navigointi

Art Of Drug
Art of Drug on tehty Nuorten mediakeskuksessa. Perus osissa voisin sanoa että levy käsittelee hieman kipeitäkin aiheita. -Levyn voi helposti leimata natsi aiheisksi. Hyvinkin kipeät historialliset muistot kuten Suomen sisällissota.

Maailmansota ja kansojen pakolaisuus toimivat levyn inspiroijina. Suomen sisällissodassa monissa perheissä tuli yllättäviä käänteitä poliittisten aatteiden ajautuessa inhimillisten ja moraalikäsitysten yli. Pommituksissa ja perus turvan vaarantuessa monet perheet joutuivat evakkoon. Tavarasta tuli tällöin pulaa, samoin kuin syömisestä ja muista kulutustavaroista. Nykyään saatetaan kärsiä samoista ongelmista jos esimerkiksi puoliso, työyhteisö tai provosointi ottaa yli vallan. Erilaiset riippuvuus suhteet aineelliseen ja inhimilliseen materiaan saattavat kontrolloida elämän ihanteita ja perus käsitteitä. Tässä onkin pohjaa mistä ammentaa. Monien suomalaisten sukulaiset ovat joutuneet kaatuneiksi 1900-1948. Osa on evakoitunut muihin maihin ja joutunut nälkä ja materia pulaan. -Huume myönteinen levy ei missään nimessä ole. Ennemmin tämä on äärimmäisen huume kielteinen levy. Useat sotatarkotuksiin tehdyt huumeet ovat ajautuneet siviilikäyttöön arkielämän muodostuessa mahdottomaksi ilman aineiden kanssa kokeiluja. En menisi edes leimaamaan aihepiiriä pelkästään kemiallisten hyödykkeiden hyväksikäyttöön vaan myös muut hyödykkeet lisäävät innostusta riippuvuuteen. Useista uhreista kärsinyt historia kannattaakin pitää mielessä kuunneltaessa englanninkielistä Art Of Drug albumia. Samoin kuin mitä tahansa nyky ajan tuotantoa kuunneltaessa pidetään selvänä ajan ja aikakausien muutoksien tekemää vaikutusta. Albumi sopiikin mainiosti nautittavaksi yhtenäisenä annoksena kodin, kapakan tai tanssilavan olosuhteissa.Soundimaailma kuin B17 FF


Perustekijöissään albumi koostuu bassosta, kitarasta, laulusta ja letkeästä folk rumpu letkutuksesta. Levyä voisi kuvailla rokin rinnalla myös neo-folkiksi. Kokeilumielessä syntetisaattori rumpu yhdistelmä toimii erinomaisesti. Mielestäni levy sopii ihan kelle tahansa kuuntelijalle. Pienemmät ja isommat stereot toistavat kelvollisesti albumin ääniraitoja niinkuin tietokoneen surround kaiuttimet. Levyllinen kaunista musiikkia sopii siis mainiosti niin kotistereoihin ja kapakkoihin.Art of Drug pitää sisällään biisejä jotka noudattavat tarkasti konseptia. Niinpä analyyttinen korva pääsee nauttimaan jutun luovuutta. Tarkkaavainen voi myös etsiä tarinan syvempiä merkityksiä sekä parin vuoden historian jaksoa kaksituhatta luvulta. Projektin äänitykset ovat kestäneet miltei vuoden päivät. Biisit ovat vuosien varsilta. Audiotekninen toteutus on ajan rajalla. Tarina on ajaton. Se kiihtyy aina nyrkkirysästä ilmasotaan ja murheenkryynien pomiminen asettaa romantiikalle raja ehtoja. Sanoisin levyn olevan kovin sohva ystävällinen. -Olenkin tarkasti yrittänyt mukailla dokumentti elokuvien tunnelmaa levyn aistillisuudessa.

Videopropagandaa


-Albumin kolmesta biisistä ollaan tekemässä videota. Afterlife biisissä auttaa Maija Saksman joka on aikaisemmin tehnyt paljon animaatiota. Hän lisää videoon nykyaikaista lentokone animaatiota. Kiesmaan video-installaatioita tekevä Amfibio auttaa historia kohtauksessa, missä propagandan pommit tippuvat esi-isiemme niskasta. Innostuin lentokoneista ja digitoinnista. Myös Dollhouse Guaranteen biisistä tehdään video johon tulee puunukke animaatioita.

27.1.03 oli kaatuneiden muistopäivä. Silloin sain viimeisen isänmaallisen innostukseni. Tuolloin ajattelin tästä tulevan erittäin historiallisen albumin. Katu romantiikka ei toki puutu konseptista. Moni sotilas legendakin ja lentokoneiden pintamaalaus kertoo miesten seksuaalisesta hormonista. Nykyäänhän on erittäin vaarallista harrastaa irtosuhteita aidsin, kupan sekä muiden vitsausten vaanien taustalla. Tilanne vastaa suurinpiirtein 1940 luvun tilastoja hurjan seitsenkymmen luvun moraalin poistuttua muoti käytännöstä.

Dolly-enkelin tarina


Art of Drugin country tunnelma tuoksuu oikealta historialta tai vähintään Jugend romanttiselta pakotarinalta. Jokakodin isänmaallinen tunnelma nousee helposti ainakin kansallisromanttisissa piireissä. Enkeli romantiikkaakaan ei liiemmin ole säästelty. Pää henkilön, Dollyn fataalinen elämän asenne on mennä aina sekaisin hänen yrittäessään usein matalinta aitaa. Tämä vie enkelin moniin sotkuihin, esimerkiksi esi-isien muistot ja omat taistelut elämän realiteettien kanssa vaikuttavat ratkaisevasti enkelin psyykkeeseen ja charismaattisuuteen. Enkeli saapuu kuin piru helvetistä diskoon eikä tiedä kaikkia itselleen ottamiaan boheemin kulttuurin sisällä pitämiä mahdollisuuksia. Hän vaipuu yhteiskunnan rottain loukkuihin ja koukeroihin joista hän ei pidä. Tätä kautta hänet altistetaan aine riippuvaiseksi sekä väkipakolla normien ja ihmisten pakkomielteiden ja sairauksien uhriksi.

Edes yhteydet henkimaailmaan eivät pelasta Dolly enkeliä. Hänen haudalleen tuomat kukat kuihtuvat kun hän ei enää löydä tietään kotikaupunkiinsa helsinkiin. Menneiden vuosien kohtalot ahdistavat häntä. Kulttuuri historia käy hänen kohdallaan sietämättömäksi. Siivilöidessään pummien, kovisten ja auttajien seassa hän joutuu hoviin jossa häntä pidetään orjana ruumiillisten nautintojen takia. Langenneena hän joutuu tempautumaan olosuhteiden pakossa eteenpäin luomakunnan seuraamuksien vyyhtiin. Suuren tyhjyyden ja ihmisraunioiden keskellä hyödykkeet tuovat loppujen lopuksi viimeisen silauksen hänen elämäänsä. Niihin seotessaan hän ei pysty kuin tuiottamaan kohtaloaan laskurien pyöriessä eteenpäin kellotauluissa. Suurta kohtaloaan paetessa hän joutuu kohtaamaan totuuden peilin. Joutuessaan nukkekotiin hän joutuu olemaan niinkuin muutkin asukit nukkekodissa.
Real Video
Art of Drug

Kesto : 02:24

|» Hitaat yhteydet | 56 kbps
| » Nopeat yhteydet | 256 kbps
Amphetamineheart

Kesto : 04:29

|» Hitaat yhteydet | 56 kbps
| » Nopeat yhteydet | 256 kbpsJouni Honkala 14.02.03
honkalajouni@hotmail.com

Katso myös
» HuuMaa käsittelee huumeongelmaa aivan uudella tavalla.
» Elämä On Parasta Huumetta

Art Of Drug

» Index - Etusivu
WC Art kuvagalleriat
1 2 3

MP 3
» Afterlife
» Art of drug 2 rewind
» Art of drug acustic
» Demotored
» Dollhouse
» Ghostworld
» Madhouse
» Reneissance