Ohita navigointi

Metromusiikkikilpailun voitti Laamarodeo kappaleella Oranssi Käärme

Metron juhlavuoden kunniaksi järjestetyn musiikkikilpailun voittajaksi
tunnelmoi artisti Laamarodeo kappaleella Oranssi Käärme. Laamarodeon takaa löytyy 24 -vuotias Helsingissä asuva Toni Sinkkonen.


Nuorten media-areena Free Your Mindin ja HKL:n järjestämään metrodemomusiikkikilpailuun osallistui yhteensä 20 artistia ja bändiä, joiden sävellyksissä käytettiin metron äänistä koostettuja sampleja. HKL lahjoitti voittajalle 365 päivän matkat Helsingin sisäisessä liikenteessä. Voittaja vastaanotti jättikokoisen matkakortin ja matkoihin oikeuttavan valtakirjan Helsinki-päivän iltana Kulttuuriareena Gloriassa.

"Kilpailun ansiosta suhteeni metroon on ilmainen ja palkitseva", kommentoi
Sinkkonen tuoreeltaan. HKL:n lahjoittaman ilmaisen joukkoliikennevuoden lisäksi voittajalle on luvassa keikkoja. Kilpailuun osallistuneiden parhaimmisto pääsee myös dvd-levylle, joka ilmestyy yhdessä syksyllä julkaistavan metron juhlakirjan kanssa. Tutkija Leena Louhivuoren metrohistoriikkiin liitettävästä dvd-levystä otetaan jopa 2000 kopiota.

Oranssi käärme
»Lataa biisi mp3-muodossaTuomareiden päätös


Tuomaristoon kuuluivat Free Your Mindin päätoimittaja Antti Salminen, YleX:n toimittaja Jani Kortti, toimittaja Anna Laine Radio Helsingistä ja kirjasto 10:n edustaja Tuomas Lipponen. Kilpailun lopputuloksessa otettiin huomioon myös Free Your Mindista kuunneltujen kappaleiden määrä, mutta lopullisen päätöksen teki kuitenkin tuomaristo.

"Oranssi käärme on erittäin rauhallinen ja tuo mieleen tunnelman, jossa ollaan hyvällä mielellä ja tuijotetaan ikkunasta ulos. Kappale paranee koko ajan kuunneltaessa.", luonnehtivat Antti Salminen ja Tuomas Lipponen.

Myös HKL:n viestintäpäällikkö Leena Rautanen-Saari kiittelee voittajakappaleen erityistä tunnelmaa: "Toivon, että metromatkustajien matkoihin mahtuu samanlaisia hyväntuulisia tuntemuksia, kuin mitä tästä kappaleesta välittyy."

Soljuu eteenpäin kuin käärme


Jani Kortti kiinni huomion siihen, kuinka kappaleessa tuodaan hienosti esille metron romanttisempi puoli. "Unenomainen matka rakkaimpansa luokse saa uusia sävyjä jokaisella kuuntelukerralla. Metron äänimaisema on hienosti otettu mukaan biisiin tunnelmaan, ja samalla Laamarodeo on onnistunut välttämään kliseiset sudenkuopat. Omaperäinen ja onnistunut sävellys, joka nimensä mukaisesti soljuu eteenpäin kuin käärme.", Kortti pohtii.

"Laamarodeon Oranssi käärme kuulosti heti hyvältä, mutta ei kyllästyttänyt
vielä viidennelläkään kuuntelukerralla. Kappaleessa oli käytetty metron
soundeja hyvin ja juuri sopivan paljon. Oranssi käärme on loistava soundtrack metromatkoille", toimittaja Anna Laine Radio Helsingistä innostuu.

Palkinnon saatua Sinkkonen siirtyi Glorian takahuonetiloihin radiohaastatteluun. Kuvassa Salminen onnittelee voittajaa.

Tuomaristo antoi kunniamainintoja


Kunniamaininnan raati antoi yhtyeille Pilvenpiirtäjät ja Itäblokki. Tuomariston mielestä Pilvenpiirtäjät kappaleella Avaruusmetro 2007 vaikuttaa erittäin ammattimaiselta. Raadin mukaan kappaleen voisi kuvitella hyvin soivan Helsingin yökerhoissa, sillä se on erittäin tanssittava ja rytmikäs. "Reipas konerymistys, jonka sykkivä rytmi suorastaan nappaa mukaansa. Jos tanssibileet järjestettäisiin metrovaunussa, tämän kappaleen pitäisi ehdottomasti kuulua dj:n settiin", Kortti lisää.

Itäblokki kappaleella Metrokuski saa heti hymyilemään, ja raati näkee
kappaleessa olevan kesähittiainesta. "Hupaisa ja hyväntuulinen pläjäys, joka oikealla tavalla ärsyttäen jää soimaan päähän. Kappale on hieno hatunnosto mahdollisesti katoavalle ammattikunnalle.", Kortti summaa raadin näkemyksiä.Free Your Mind toimitus 13.06.07
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Metro täyttää 25 vuotta vuonna 2007 yleistiedote
» Metron juhlavuoden tapahtumista lisätietoa HKL:n sivuilta