Ohita navigointi

Kerho- ja kurssitoimintaa Hattutehtaalla keväällä 2008

Onko sinulla painavaa sanottavaa? Oletko aina halunnut tähtireportteriksi? Vai piileekö sinussa kenties tuleva näytelmäkirjailija tai suuri näyttelijälahjakkuus? Tule kehittämään ja kokeilemaan taitojasi Hattutehtaan kevään kursseille, tarvitset vain Nuorisoasiainkeskuksen jäsenkortin (5 €).
Kevään uutuutena myös Junior Free Your Mind -kerho nuoremmille
toimittajanaluille.Junior Free Your Mind -kerho Hattutehtaalla keväällä 2008


Nuorten Mediakeskus Hattutehtaalla käynnistyy Junior Free Your Mind -kerho. Kevään aikana kerholaiset tutustuvat niin haastattelujen tekemiseen kuin valokuvaamiseen. Toiminta on tarkoitettu 7-12-vuotiaille nuorille, jotka haluavat tutustua median eri osa-alueisiin.

Kerho pidetään Hattutehtaan tiloissa (os. Lönnrotinkatu 30 C, 00180 Helsinki, 2 krs.) keskiviikkoisin kello 17.00-19.00. Ensimmäinen tapaaminen on 19. maaliskuuta. Kerhomaksu on 10 € ja kerhoon osallistuaksesi tarvitset myös Nuorisoasiainkeskuksen vuoden 2008 jäsenkortin (5 €).

Kerhon vetäjinä toimivat Petri Voutilainen ja Tytti Heino.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot numerosta 040-7554188 / Petri Voutilainen.


Toimittamisen perusteet -kurssi Nuorten Mediassa 01.04.-29.04.2008


Onko sinulla painavaa sanottavaa? Katsotko maailmaa kalansilmälinssien läpi? Oletko aina halunnut tähtireportteriksi? Tule toimittamisen perusteet -kurssille Nuorten Mediaan!

Kurssilla opetellaan käyttämään toimittamiseen tarvittavaa kalustoa (esim. mikrofoni, kamera jne.), harjoitellaan haastattelutekniikkaa sekä käydään läpi toimittamisen journalistisia perusteita ja avataan ammattisanastoa sekä -termejä. Kurssin aikana tulet oppimaan tuotannon eri vaiheita ideoinnista ja suunnittelusta käsikirjoitukseen ja lopulta toteuttamiseen ja editointiin. Ensi-illan jälkeen valmiit tuotokset julkaistaan Free Your Mind-sivustolla. Kurssin päätteeksi käymme vierailulla tv-toimituksessa.

Ilmoittautumiset kurssille perjantaihin 28.03. mennessä Reijo Jumppaselle, reijo.jumppanen@hel.fi tai puhelimitse 041-5121793.

Eikä siinä vielä kaikki! Ääni ja Vimma -bändikatselmuksen semifinaalit ja finaali ovat 05.05.-10.05. Kulttuuriareena Gloriassa. Perinteisesti Free Your Mind on mukana taltioimassa ja välittämässä keikat suorana nettiin. Kurssin jälkeen sinulla on siis mahdollisuus liittyä kuvausryhmäämme ja saada roimasti kokemusta suoran lähetyksen tekemisestä, monikameratuotannosta sekä kokea huikeat rokkitunnelmat suoraan paikan päällä!

Tervetuloa mukaan!

Kurssin vetäjät: Hele Levy, Jessica Koivistoinen, Reijo Jumppanen, Rita Tuohimaa
Kurssin ajankohta: 01.04.-29.04. tiistaisin ja torstaisin klo 17-21, (Ääni ja Vimma 05.05.-10.05.)
Paikka: Nuorten Mediakeskus Hattutehdas, Lönnrotinkatu 30 c, sisäpiha, 2 krs.
Kurssin hinta: Nuorisoasiainkeskuksen jässäri 5 €
Osallistujamäärä: 10 henkilöä


Kuunnelmakurssi Hattutehtaalla 13.05.-27.05.2008


"Oli synkkä ja myrskyinen yö..." Onko pöytälaatikkoosi kertynyt läjä julkaisematta jääneitä mestariteoksia? Oletko aina halunnut näytelmäkirjailijaksi, mutta näyttelijät ja näyttämö puuttuvat? Tai oletko hiomaton näyttelijänalku? Tule kehittämään taitojasi ja luovuuttasi kuunnelmakurssille!

Kuunnelmakurssilla tavoitteena on kehittää näyttelijäntaitoja puhetta ja ääntä käyttämällä sekä työstetään draamantajua käsikirjoituksia tekemällä ja äänimaailman luomisella. Radiokuunnelman tekemisessä vain mielikuvitus on rajana ja voit toteuttaa villeimmätkin ideasi! Olennaista on henkilöhahmojen luominen, dialogin toimivuus sekä hyvin suunniteltu äänimaailma. Aika ja paikka voivat vaihdella vaikka kivikaudesta futuurisiin tieteisseikkailuihin!

Aloitamme kurssin ideoimalla ja suunnittelemalla, josta siirrymme käsikirjoitusvaiheeseen ja itse toteutukseen. Kurssilaiset ideoivat ja toteuttavat yhden kuunnelmalähetyksen Radio Free Your Mindiin, joka kuuluu kevään aikana 29.04.-28.05. taajuudella 93,6 MHz.

Ilmoittautumiset kurssille perjantaihin 02.05. mennessä Eevi Savolaiselle osoitteeseen radio@hattu.net tai numeroon 040-7192201.

Tervetuloa mukaan!

Kurssin vetäjät: Hele Levy, Eevi Savolainen
Kurssin ajankohta: 13.05.-27.05. tiistaisin ja torstaisin klo 17-21
Paikka: Nuorten Mediakeskus Hattutehdas, Lönnrotinkatu 30 c, sisäpiha, 2 krs.
Kurssin hinta: Nuorisoasiainkeskuksen jässäri 5 €
Osallistujamäärä: 10 henkilöäFree Your Mind toimitus 13.03.08
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Ääni ja Vimma kotisivut
» Kesäpassista kesämenoa kesäksi 2008