Ohita navigointi

Suoraa puhetta: Miksi koulu kasvattaa nuorista passiivisia?

Nuorten Ääni –toimituksen keskusteluohjelmassa kuullaan suoraa puhetta nuorilta päättäjille ja toisin päin. Ohjelmassa kysytään ja mietitään miksi koulu kasvattaa nuorista passiivisia vai onko se todella näin?

Superfarmi: Suoraa puhetta esitettiin YLE TV2:ssa maanantaina 26.03. klo 16:00. Samalla se julkaistiin myös Free Your Mindissa.

Nuoret ovat haastaneet opetusministeri Antti Kalliomäen keskustelemaan koulun yhteiskunnallisesta opetuksesta. Saavatko nuoret vastauksia kysymyksiinsä ja onko heillä mahdollisuus vaikuttaa yhteiskuntaopin tuntien sisältöön kouluopetuksessa?

Löytävätkö nuoret ratkaisun yhteiskuntaopin tunneille vai jäävätkö ne vain ehdotukseksi? Aija Kotilaisen, 16, tekemässä ratkaisuehdotuksessa vaaditaan mm. kouluun poliitikkovieraita ja oikeiden kantaaottavien mielipidekirjoitusten tekemistä. Saisivatko ehkä nämä ehdotukset nuoret kiinnostumaan enemmän politiikasta?

Ohjelman asiantuntijavieras, historian ja yhteiskuntaopin opettaja Sakari Suutarinen, puolestaan toivoo opetusviranomaisilta tukea opettajille, jotka haluaisivat luopua tietopainotteisesta opetuksesta ja panostaa yhteiskuntaopin opetuksessa keskusteluun ajankohtaisista asioista yhdessä oppilaiden kanssa.

Nuorten tekemä ohjelma on mielenkiintoinen ja täyttä asiaa. Nuoret ovat pintaa syvämmältä pohtineet asiaa ja tuoneet hienosti ajatuksensa esille. Nyt on nuorten mielipiteiden aika kuulua!

Kerro oma mielipiteesi ohjelmasta täällä.

Videosisällön logo Video
Superfarmi: Suoraa puhetta - Miksi koulu kasvattaa nuorista passiivisia? Osa 1

 Katso video
» Nopeat
» Hitaat

 Kesto: 10:45