Ohita navigointi

BB-Einaria ei hyväksytty poliittisiin piireihin

Espoolainen opiskelija Einari istuu surullisena hotellin sohvalla, sillä hän uskoi pärjäävänsä kisassa paremmin. Hän joutui jättämään talon toisen häätöäänestyksen päätteeksi. Normaali elämä jatkuu viimeistään, kun hän palaa syyskuun lopussa kouluun.

Big Brother -kilpailija Einari kertoo lukeneensa kaikki hänestä kirjoitetut artikkelit. Hän osasi varautua seksuaalisuudesta ja masentuneisuudesta uutisointiin. "Kärsin masennuksesta vuosia sitten. Se oli hyvää apulantaa, koska se kasvatti. Uutinen oli poimittu nettipäiväkirjasta."

Einari kuvailee itseään erilaiseksi nuoreksi. Hän kokee toimivansa motivaattorina ja kannustajana. "Erilaisuus näkyy puheessa ja käytöksessä. En hengaile kaljakori kädessä. Mieluummin järjestän kulttuuri-iltoja."

Einari liittyi 12-vuotiaana Espoon nuorisovaltuustoon. Hän paljastaa kyseisen organisaation antavan ajatuksia ja pohjaa tulevaisuutta silmällä pitäen. "Mä oon käynyt kovan koulun politiikassa. Muo ei alkuun hyväksytty. Kovalla ponnistuksella oon vielä mukana. Minua ei kuunneltu tarkasti ja mielipiteitä pidettiin lapsellisina."

Espoon nuorisovaltuuston järjestämä Nuppi 2003 -tapahtuma sai aikoinaan nolon lopun. Media uutisoi nuorison alkoholin käytöstä tapahtumassa. "Olin järjestämässä sitä ja toimin myös yövalvojana. Ei siellä kauheasti ryypiskelyä ollut. Nurkan takana saattoi käydä joku juomassa. Politiikka opettaa käyttämään alkoholia hienostuneesti."

Määräily sai ärsyyntymään


Einari kävi ostamassa meikkituotteita ennen BB-taloon astumista. Meikit eivät ehtineet loppua. "Mulla on huono iho, koska oon vasta 18-vuotias. Vähän täytyy peittää."

Einari nimeää ärsyttävimmäksi kilpailijaksi Henrin, koska hän oli liian neutraali ja määräilevä. Talossa ehti muodostua myös tiimejä. "Toivon, että Kadi voittaa. Tiinan ja Kadin kanssa ehti muodostua kolmen hengen tiimi. Osittain Saulikin kuului siihen porukkaan. Ei meillä ollut säpinää Saulin kanssa."Petri Voutilainen 11.09.07
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Espoon nuorisovaltuuston sivut
» Big Brother -ohjelman nettisivut

Big Brother 2007

» BB-taloon asettui värikkäitä persoonia
» Big Brother käynnistyi lupaavasti
» BB-Maria antoi numeronsa suosikkiartistille
» BB-Tiina suhtautuu raskauteen vakavasti
» BB-Einaria ei hyväksytty poliittisiin piireihin
» BB-Satu on heppahullu maalaistyttö
» BB-Henri paransi masentuneisuutta nukkumalla
» BB-Aki rikkoi sääntöjä
» BB-Heli toimittaa puhtaan rikosrekisterin työnantajille
» BB-Maxine kärsi nälästä ja tylsyydestä
» BB-kilpailija Jussi etsii työpaikkaa