Ohita navigointi

The Voice

Kaapelitehtaan käytävillä on rauhallista, vain pientä puheensorinaa kuuluu monikerroksisen talon rappukäytävässä. Astumme kuvaajan kanssa pieneen kuvausstudioon, joka näyttää televisiota katsellessa suuremmalta. Tämän viikon juonnot on jo kuvattu aikaisemmin viikolla, ja juontajat tekevät parhaillaan taustatyötä tulevia ohjelmia varten. Toimituksessa työskentelee kolme työntekijää: tuottaja Vera Olsson, musiikkipäällikkö Sami Virtanen ja ohjelmapäällikkö Kari Laakso.

The Voice TV on osa kansainvälistä mediayhtiö SBS Broadcasting SA:ta. Kanava näkyy Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. The Voice -brändi syntyi Tanskassa radiokanavan muodossa noin 20 vuotta sitten. Suomessa toiminta alkoi 12. maaliskuuta 2004, jolloin televisiosta lähetettiin ulos musiikkivideoiden lisäksi ensimmäiset juonnetut ohjelmat Planet Voice ja Countdown FI. Nykyisin kanavalta on mahdollista seurata ja kuunnella myös 100 % rocks -ohjelmaa, joka tarjoaa nimensä mukaisesti rockahtavaa materiaalia. Ohjelmistosta ei löydy lainkaan reality-sarjoja, vaan pääpaino on videoissa ja artistihaastatteluissa.

Kanava on Suomen ainoa ympärivuorokautinen musiikkikanava, joka näyttää noin 300 videota vuorokaudessa. The Voicen tarkoituksena on saada suomalaisia esiintyjiä enemmän esille, joten se pyrkii soittamaan tasapuolisesti niin kotimaisten kuin kansainvälisten artistien tuotantoa. Musiikin annista noin kolmasosa on kotimaista, riippuen trendeistä ja ajanjaksoista.

”On ajanjaksoja, jolloin kotimaisia musiikkivideoita tehdään vähemmän. Silloin pääpaino on ulkomaalaisissa videoissa”, ohjelmapäällikkö Kari Laakso toteaa.

The Voicen ohjelmia seuraa viikoittain noin 400 000 katsojaa, joista valtaosa on 9-35-vuotiaita musiikinystäviä. Suomessa kanavaa on mahdollista katsoa digitaalisen kanavanippu C:n näkyvyysalueella; joka kattaa useat suuret kaupungit ja niitä ympäröivät alueet.Petri Voutilainen Kuva: The Voice 11.01.06
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» The Voice
» MTV Finland

Musiikkivideoiden maailma

» Steen1 – Making of Jarden träkki
» Musiikkivideon elokuvatyöläinen
» Suomen oma Music Television
» The Voice
» Avustajana musiikkivideossa - tähdeksi tähtien takaa?
» Oulun musiikkivideofestivaalit 2005
» Tee Se Itse -musiikkivideo