Ohita navigointi

Hyvinkäällä näkyi ja kuului Nuori Kulttuuri

Hyvinkäälle oli kutsuttu ympäri Suomen viitisenkymmentä sarjakuvan, valokuvan, kirjallisuuden ja puheilmaisun taitajaa, iältään 13-20-vuotiaita.

Lasten ja nuorten taidekeskus järjesti yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa valtakunnallisen Nuori Kulttuuri-tapahtuman viikonloppuna 07. - 08.10.06 lastenkulttuurikeskus Villa Artussa Hyvinkäällä.

Osallistujat valittiin keväällä 2006 lähetettyjen ennakkotöiden perusteella. Lasten ja nuorten taidekeskus vastasi sarjakuvan ja valokuvauksen lajeista, ennakkotöitä pyydettiin liittyen Eläimen tarina -teemaan. Kirjallisuuden ja puheilmaisun lajeista vastasi Nuoren Voiman Liitto ja ennakkotöiden teema oli Eksyksissä.

Viikonlopun ajan osallistujat kehitti taitojaan alan ammattilaisten ohjaamissa työpajoissa, jotka olivat suunniteltu osallistujien tarpeisiin. Nuoret saivat töistään palautetta ja mahdollisuuden teostensa esilletuontiin. Villa Artussa aukesi su 08.10. BLICK-näyttely, jossa on esillä tapahtumaan lähetettyjä sekä viikonlopun aikana työpajoissa syntyneitä valokuva- ja sarjakuvateoksia.

Tapahtumaan lähetettyjen kirjallisuuden ennakkotöiden pohjalta on koottu Eksyksissä –antologia jonka julkaisi Kustannusosakeyhtiö Tammi. Antologiaan liittyvää materiaalia voi tilata Kustannusosakeyhtiö Tammesta.

Valtakunnallinen Nuori Kulttuuri -tapahtuma tarjoaa nuorille taiteenharrastajille mahdollisuuden taitojensa esittämiseen ja vertaamiseen muiden harrastajien kanssa. Keväällä 2007 tapahtuman teemana on musiikki ja syksyllä 2007 teemana on digitaide ja video.Tapahtuman koordinaatiosta vastaa opetusministeriön nimittämä Nuori Kulttuuri –toimikunta.

Tapahtumassa työskenteli tapahtumatoimitus joka työsti reaaliajassa juttuja http://www.nuorikulttuuri.fi sivuille. Tuotokset ovat myöhemmin luettavissa myös täältä Free Your Mindista.Free Your Mind toimitus 08.10.06
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Nuori Kultturi kotisivut
» Seinäjoen teatteritapahtuma 2006