Ohita navigointi

Suomen oma Music Television

”MTV on brändi, joka luo trendejä, ei seuraa niitä”, sanoo Peter von Satzger, kanavan tiedotuspäällikkö.

Suomen oma MTV aloitti lähetyksensä 18.9.2005. Kanava lupaa näyttää entistä enemmän suomalaisia musiikkivideoita, unohtamatta ulkomaalaisia artisteja. Suomalaiset bändit saavat lisää tilaa kanavalla.

MTV Finlandilla on suomalaiset juontajat ja suomeksi juonnettuja ohjelmia. Kansainvälisiltä kanavilta tutut ohjelmat tekstitetään suomeksi, jotta ne voidaan esittää MTV Finland -kanavan ohjelmistossa.

Ensi vuonna kanavalle luvataan myös täysin kotimaista ohjelmatuotantoa. ”Kanava tulee peilaamaan suomalaisen nuorison toiveita heidän omalla kielellään, tyylillään ja sävelellään. Suomen nuorisolle omistetun musiikkikanava mahdollistaa myös paikallisiin artisteihin ja kykyihin keskittymisen”, MTV Finlandin kanavajohtaja Erja Morottaja painottaa.

MTV Finland on osa suurta kokonaisuutta


Music Television, maailman suurin televisiokanavien verkosto, on jo parin kymmenen vuoden ajan ollut ympärivuorokautinen viihdeväylä nuorille ihmisille. MTV Networks Europe on Euroopan suurin musiikkikanavaverkosto, joka lähettää ohjelmaa 24 tuntia vuorokaudessa 146 miljoonaan kotitalouteen 52 eri alueella. Alueelliset kanavat jakavat keskenään paitsi samaa konseptia, myös materiaalia, ideoita ja ohjelmia. Yhteispohjoismaisen MTV Nordic kanavan lopettamisen myötä Suomen lisäksi omat maakohtaiset MTV-kanavansa saivat myös Ruotsi, Norja ja Tanska. MTV:n lähetyksiä on nähty Suomessa vuodesta 1981 lähtien.Milla Kaikkonen Kuva: Fanny Behrer 11.01.06
milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» MTV Finland
» The Voice

Musiikkivideoiden maailma

» Steen1 – Making of Jarden träkki
» Musiikkivideon elokuvatyöläinen
» Suomen oma Music Television
» The Voice
» Avustajana musiikkivideossa - tähdeksi tähtien takaa?
» Oulun musiikkivideofestivaalit 2005
» Tee Se Itse -musiikkivideo