Ohita navigointi

Tehokasta elämänhallintaa

Ensimmäiset kymmenen sekuntia Hung Up -musiikkivideostaan Madonna malttaa pitää löysät lämmittelyverkkarit yllään. Pikavauhtia kiltti perussuomalaisen oloinen kuntoilija-look vaihtuu aiempaa raisumpaan ja estottomampaan habitukseen.

Madonnan kepeät revittelyt aniliininpunaisessa pukineessa vetoavat kerta toisensa jälkeen tähteä nuorempiin katsojiin. Kai sitten vain niin harva 47-vuotias keski-ikäinen pomppii haarat levällään musiikkiteollisuuden spottien alla. Tähden jälkeläinen ei ole vain tainnut oikein pitää menosta.

Elämä on tuon tuosta kuin musiikkitaivaan kuningattaren kolme ja puoli minuuttinen repäisy kaiken aikaa kuvaavien kameroiden edessä. Kymmenen sekuntia saa pysyä omana itsenään, loput pari sataa tykytystä pitäisi olla tarpeeksi repäisevä, näyttää mihin pystyy ja yltää omaa parastaan ylemmäs.

Jokainen saa kuulemma itse valita reittinsä elämässä, päättää siitä, mitä haluaa tehdä tai olla tekemättä. On lupa olla oma itsensä ja toteuttaa omia pyrkimyksiään, kunhan muistaa menestyä omalla tiellään yhteiskunnan ja lähimpien ihmisten toiveet huomioiden.

Valveutunut yksilö täyttää kalenterinsa vapaaksi jääneet kohdat järjestelmällisesti erilaisilla kissanristiäisillä. Jos rasittuminen iskee, siitä voi helposti heittää kevyttä vitsiä. Sairastuminen on jo perisyntiä ja osoittaa henkilön kykenemättömyyttä tasapainoisen elämän hallintaan.

Huippuhyviin tuloksiin pyrkiminen on globaalissa maailmassa vähän joka suunnalla muotia, vaikka harva meistä edes tietää tai ehtii miettiä, miksi ylitehokkuuden kustannuksella pitää jatkuvasti rikkoa erilaisia inhimillisyyden rajoja. Ennen yritysten tehtävänä oli tehdä tulosta, nykyään niin opiskelijoiden kuin sairaalapotilaidenkin pitäisi olla tuottavia.

Kiireiltään voisi tehdä lenkin tuonne korkeampiin sfääreihin ja tiedustella, voisiko tahtia täällä alakerrassa vähän hidastaa. Kultaiselta keskitieltä on taidettu eksyä punahilkan poluille.Matias Orola 16.01.06
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Säilykepurkkijournalismilla elinkaarta
» Madonna

Musiikkivideoiden maailma

» Steen1 – Making of Jarden träkki
» Musiikkivideon elokuvatyöläinen
» Suomen oma Music Television
» The Voice
» Avustajana musiikkivideossa - tähdeksi tähtien takaa?
» Oulun musiikkivideofestivaalit 2005
» Tee Se Itse -musiikkivideo