Ohita navigointi

Hyvä musiikkivideo

Nopeita leikkauksia ja räiskintää, vai rauhallisempaa toimintaa. Artistit ja tuottaja kertovat suosikkivideoistaan.

Tila-ohjelman juontaja Vera Olsson siirtyi tuottajaksi The Voice TV:lle reilu kuukausi sitten. Hän kertoo suosikkivideonsa olevan Olavi Uusivirran On Niin Helppoo Olla Onnellinen.
”Parhaimmillaan musiikkivideo on sellainen, joka onnistuu nostamaan kappaleen potenssiin 2000.”

Antti Tuiskulla on takana kaksi kiireistä ja työntäyteistä vuotta. Laulaja on siirtynyt äskettäin päättyneen Minun Jouluni -kiertueen jälkeen tauolle ja kertonut palaavansa lomilta vasta sitten, kun hänellä on jotain uutta annettavaa. Tuiskulle on myyty keikkoja helmikuulle reilun kuukauden ajanjaksoksi. Ne hän hoitaa normaaliin tapaan lannettaan notkeasti heiluttaen.
Antti kehuu mystisen meiningin ja värimaailman omaavaa Madonnan Frozen-musiikkivideota yhdeksi parhaimmaksi näkemistään.
”Musiikkivideoiden esityö tehdään aina yhdessä levy-yhtiön ja artistin kanssa. Ikinä en tule suostumaan videoon tai laulamaan kappaleita, jotka eivät tunnu omilta jutuiltani. Sekä kuvaajan että ohjaajan kanssa pitää olla aina hyvä suhde, koska jos näin ei ole, niin se välittyy yleisölle.

Irinalta ilmestyi uusi albumi Älä riko kaavaa lokakuun lopulla. Hän on kuvaillut levyn Hiljaisuus-kappaleen videota yhden oton tilitykseksi, jossa neidon vastanäyttelijänä on Antti Reini. Irina on aina pitänyt Michaelin Jacksonin videoista Smooth Criminal ja Thriller.
”Arvostan koko ajan rauhallisempaa toimintaa, sillä enää sadasosasekunnin välein vaihtuvat kuvat eivät ole minun juttuni. Video riippuu aina biisistä. Esimerkiksi Hiljaisuus -videossa ei olisi voinut olla räiskintää.”

Tiktak julkaisi marraskuun lopulla neljännen pitkäsoittonsa Myrskyn edellä. Tyttöjen ensimmäinen musiikkivideo Sekoitat mun maailman kuvattiin heidän ollessaan vasta yläasteella.
”Hyvästä videosta löytyy semmoisia supermies -tyyppejä”, kosketinsoittaja Nea naurahtaa.
”Videolla täytyy olla myös räjähdyksiä ja Flying V -kitarat”, kitaristi Emppu toteaa.Petri Voutilainen 03.02.06
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Digivideo
» Medianlukutapoja - musiikkivideo

Musiikkivideoiden maailma

» Steen1 – Making of Jarden träkki
» Musiikkivideon elokuvatyöläinen
» Suomen oma Music Television
» The Voice
» Avustajana musiikkivideossa - tähdeksi tähtien takaa?
» Oulun musiikkivideofestivaalit 2005
» Tee Se Itse -musiikkivideo