Ohita navigointi

Farmi kasvattaa näkyvyyttään

Yleisradion nuortenohjelma Farmi valmistautuu kevätkauteen 2006 toiveikkaasti, sillä ohjelma saa lisää lähetysaikaa TV2:ssa. Tammikuusta lähtien neljä kertaa viikossa nähtävän Farmin tekijät ovat moniosaajia, jotka hyödyntävät nykytekniikan mahdollisuuksia tehokkaasti.

Farmin kuvauspaikalla Yleisradion Isossa Pajassa eivät kameramiehet tai studio-ohjaajat parveile. Ohjaajan komennossa televisiokuvaa saadaan ruutuun neljällä miehittämättömällä kameralla, joista kaksi on kauko-ohjattavia robottikameroita. Myös ohjaamon tekniikka toimii suurilta osin tietokoneiden varassa.

"Ohjelman tekemisessä on ollut ideana hyödyntää mahdollisimman paljon uutta tekniikkaa ja olemme laittaneet tietokoneet tekemään töitä. Lähetyksessä näkyviä virheitä saattaa tulla toki helpommin, kun meillä on vähemmän ihmisiä töissä. Tässä on toki kyse taloudellistakin kysymyksistä", toimittaja-ohjaaja Markku Mastomäki tunnustaa. "Farmin tekijöinä meidän täytyy olla moniosaajia, koska työhön kuuluu televisio-ohjelman koko kaari. On omalla tavallaan mukavaa, että saa tehdä ohjelmaa alusta loppuun, eikä tarvitse puuhata vain yhden työtehtävän parissa", toimittaja Olli Laine sanoo.

Studiosta käsin katsojat ja vieraat pitää liikkeessä ohjelman juontaja Titte Neuvonen. Yleisradion lastenohjelmissa sekä nuortenohjelma Tiikerissä aiempina vuosina nähty Neuvonen juonsi kesällä suosittua Summeri-ohjelmaa. Syyskuussa hän päätyi jatkamaan juontotöitään Farmissa, jonka kuvausympäristöön totuttelu vei hetkisen.

"Ensimmäisten harjoitusten aikana studiossa tuntui vähän yksinäiseltä kameroiden kanssa, mutta syksyn mittaan niistä on tullut parhaita kavereita. Kuvaustilanteissa ei osaa enää jännittää tai muuten stressata", Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa teatteri-ilmaisua opiskeleva Neuvonen sanoo hymyillen.

Farmi pyrkii kehittämään ulosantiaan kaiken aikaa. Vielä viime keväänä käytössä olleesta laatikkomaisesta web-estetiikasta päätettiin luopua ennen syyskauden alkua, ja ohjelman kehitystyötä on tarkoitus jatkaa tulevan kevään mittaan myös sisällöllisesti. Katsojien kanssa pyritään entistä parempaan vuorovaikutteisuuteen.

"Ohjelma kehittyy jatkuvien muutosten alla. Tällä hetkellä esillä olevien web-sivujen rooli Farmin tuotannossa on jäänyt huomattavasti ennakko-odotuksia pienemmäksi, joten verkkopalvelumme käytettävyyttä tullaan parantamaan. Nettisivut kokevat ensi vuoden aikana ison uudistuksen", Laine ja Mastomäki kertovat.Matias Orola Kuva: Milla Kaikkonen 19.01.06
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Farmi
» YLEn Nuortenohjelmat lisää nettivuorovaikutteisuutta

Musiikkivideoiden maailma

» Steen1 – Making of Jarden träkki
» Musiikkivideon elokuvatyöläinen
» Suomen oma Music Television
» The Voice
» Avustajana musiikkivideossa - tähdeksi tähtien takaa?
» Oulun musiikkivideofestivaalit 2005
» Tee Se Itse -musiikkivideo