Ohita navigointi

Samuli Vauramo nähdään Kaupunginteatterin lavalla

Samuli Vauramo

Samuli Vauramo, 23, hyppäsi elokuvan kuvauksiin suoraan koulun penkiltä.

Samuli valmistui teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta keväällä 2005. Hän esittää ensimmäisessä pitkässä elokuvaroolissaan Sunea, joka työskentelee maalitehtaalla ja pelkää tyttöjä.
Samuli viihtyi elokuvan kuvauksissa, vaikka päivät olivatkin välillä raskaita ja pitkiä.
-Keskimäärin kuvauspäivät kestivät noin kymmenen tuntia, mutta poikkeuksiakin löytyi. Viimeisen kuvauspäivän tai oikeastaan illan vietimme Nosturissa, jossa odottelimme ja kuvasimme lähes 16 tuntia. Se alkoi aikaisin illalla ja päättyi ennen aamu kuutta. Lopullinen elokuva kestää noin puolitoista tuntia eli aika vähän tulee materiaalia yhdestä kuvauspäivästä lopulliseen elokuvaversioon..
Elokuvassa nähdään suuri joukko avustajia. Tekisitkö itse enää avustajan rooleja?
-Totta kai tekisin, jos jotain kiinnostavaa tarjottaisiin esimerkiksi jonkinlainen cameo-rooli. Avustajan rooleissa ei ole mitään vikaa, kunhan ei tarvitse odottaa kuvausten alkamista viittä kuutta tuntia keskellä yötä. Niin kuin meidän avustajat joutuivat viimeisenä kuvauspäivänä.

Muuttoa Kotkaan edessä
Ensimmäinen elokuva, jossa Samuli nähtiin, oli heti Oscar-ehdokkaana.
-Se oli Aki Kaurismäen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva Mies vailla menneisyyttä. Jos on tosi tarkka niin minut voi bongata kohtauksesta, jossa hakattu päähenkilö kulkee aseman läpi.
Samuli tullaan tulevaisuudessa näkemään Kotkan Kaupunginteatterin lavalla.
-Kotkassa esitämme ensimmäisenä Aleksis Kiven Nummisuutarit, joka saa ensi-iltansa tammikuun puolessa välissä.Petri Voutilainen, Milla Kaikkonen 12.10.05
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Filmiteollisuus
» Kotkan Kaupunginteatteri

Tyttö sinä olet tähti

» Etusivu index

Videot
» Elokuvantekijät

Jutut
» Aleksi Bardy
» Dome Karukoski
» Joonas Saartamo
» Pamela Tola
» Samuli Vauramo
» Teatterikorkeakoulu