Ohita navigointi

Pamela Tola: Näyttelijän on hyvä osata laulaa

Pamela Tola

Pamela Tola opiskelee Teatterikorkeakoulun neljännellä vuosikurssilla.

Ruotsinpyhtäällä syntynyt nuori nainen on tehnyt lukuisia rooleja elokuvien lisäksi
teatterinlavoilla muun muassa Joensuun Kaupunginteatterin näytelmissä Tuhkimo ja Sairaalatango. Tola nähdään elokuvassa, Tyttö sinä olet tähti r´n´b laulajaksi haluavana Nellinä. Pamela laulaa elokuva aikana useammaan kappaleen, jotka ovat Jukka Immosen säveltämiä ja sanoittamia.
-Näyttelijän on hyvä osata laulaa. Minua kiinnostaa näyttelemisen lisäksi myös laulaminen, mutta ei missään nimessä erikseen. Meillä on koulussa perusopetuksena laulamista ja sen lisäksi olen käynyt musiikkilukion.
Tola pääsi ohjaamaan elokuvan aikana yhden viimeisimmistä kuvattavista kohtauksista.
-Pääsin ohjaamaan kohtauksen, jossa ohjaajamme Dome Karukoski esittää pienen roolin. Olin siitä tosi innoissani. Olen ohjannut sitä ennen lastenteatteriryhmää ja vetänyt teatterileiriä Joensuussa.
Pamela pääsi tutustumaan elokuvan käsikirjoitukseen jo varhaisessa vaiheessa.
-Tämä projekti erosi aikaisemmista muun muassa sillä tavalla, että tunsin ohjaajan entuudestaan. Dome Karukoski pyysi minut puolitoista vuotta ennen kuvauksia ensimmäiseen tapaamiseen. Pääsin lukemaan siinä sivussa keskeneräisiä käsikirjoitusversioita ja syventymään rooliini eri tavalla, kun oli enemmän aikaa.

Pamela on näytellyt Nottinghamin sheriffiä
Tola on näytellyt, käsikirjoittanut ja ohjannut kotivideoita pikkutytöstä lähtien. Mikä oli ensimmäinen projekti, jossa olit mukana näyttelijänä?
-Ensimmäinen oikea roolini oli Robin Hood – näytelmässä, jossa esitin Nottinghamin sheriffiä. Silloin olin muistaakseni 10-vuotias. Ensimmäinen oikea ammattilaisroolini oli Jappe Päivisen ohjaamassa Skene tv-elokuvassa. Siinä esitin huumediilerinä toimivaa Ellaa.Petri Voutilainen, Milla Kaikkonen 12.10.05
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Tyttö sinä olet tähti –elokuvan nettisivut
» Filmiteollisuus

Tyttö sinä olet tähti

» Etusivu index

Videot
» Elokuvantekijät

Jutut
» Aleksi Bardy
» Dome Karukoski
» Joonas Saartamo
» Pamela Tola
» Samuli Vauramo
» Teatterikorkeakoulu