Ohita navigointi

Joonas Saartamo opiskelee leipurikoulussa

Joonas Saartamo

"Sain feidattua tänään koulupäivän, kun oli tällainen pressipäivä.
Opiskelen parhaillaan Roihiksen leipurikoulussa. Siellä harjoitetaan
vielä vanhaa kunnon käden ammattia", Joonas Saartamo kertoo kuulumisiaan.


Joonas Saartamo, 25, on helsinkiläissyntyinen näyttelijä. Hänet nähdään ”Tyttö sinä olet tähti” -elokuvassa Kondiksen roolissa.
-Roolihahmoni on vähän vaiheessa oleva nuori mies. Mutta kyllä Isukki ja Sune ovat vielä enemmän vaiheessa, sillä Kondiksella on kakki kunnossa. Hän voi tehdä musiikkia, heittää keikkoja, sekoilla ja iskeä mimmejä. Kondis tykkää häröillä, mutta jossain vaiheessa hänen pitäisi ottaa yksi askel johonkin suuntaan. Isukilla on sentään kersa ja Sune on löytämässä elämänsä rakkauden. Ehkä häntä vähän pelottaa, että jos hän jääkin yksin. Kondis on hyvä esimerkki tämän päivän nuoresta miehestä, jonka pitää viedä kantapään kautta loppuun jokin vaihe elämässään. Kunnes sitten tajuaa, että ei saatana. Olisi ollut tosi hyvä, jos olisi tehnyt jo itsekin jotain elämänsä aikana.
Löytyykö sinusta ja Kondiksesta samoja luonteenpiirteitä?
-Minusta ei löydy suoranaisesti samoja luonteenpiirteitä kuin roolihahmostani. Tykkään kuitenkin olla kotona, tehdä ruokaa, katsoa televisiota, ottaa vähän rennommin ja laittaa rahaa sivuun esimerkiksi matkaa varten.

Räppäävä näyttelijä nähdään lastensarjassa
Syyskuun alussa julkaistiin Joonaksen eli taitelijanimeltään Alarikin "Mun Suomi" -esikoissingle, joka saa jatkoa myöhemmin tänä vuonna.
-Yöhön-single ilmestyy kauppoihin lähiaikoina. Sitten katsotaan, että miten kappaleet toimivat ja jos kysyntää riittää niin olisi kiva heittää muutamia keikkoja. Keikkoja ei ole vielä hirveästi tiedossa, mutta paria klubi-iltaa olemme yrittäneet alkaa järjestämään. Tulevaisuudessa pitää alkaa ottamaan ihmisiin yhteyttä aktiivisemmin.
Yleensä puhutaan, että räppareiksi ryhdytään, kun on suuri tarve päästä keikkailemaan, mutta ei osata laulaa. Miltä lauluäänesi kuulostaa?
-En käy laulutunneilla, mutta olen saanut jonkun verran lauluopetusta. Haluaisin käydä laulutunneilla. En ole todellakaan mikään valmis laulaja. Nuottikorvaa kuitenkin löytyy ja rytmitajua, sillä pystyy ainakin tekemään semmoista räppilaulua. Kun on vielä tämmöinen matala ääni, niin se on aika härskin kuuloinen.
Joonaksen seuraavat projektit ovat vielä auki aika pitkälti. Uskallatko kertoa seuraavista projekteistasi?
-Kuvasimme äskettäin Johanna Saaremmaan lastensarjan ja maikkarille erään pilotin. Jos se menee läpi, niin alamme kuvaamaan sitä muutaman kuukauden päästä. Vielä on paljon auki olevia juttuja, joista en halua puhua ennen kuin ne varmistuvat.Petri Voutilainen 12.10.05
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Sensaatio
» Hip hop festivaalit 2005

Tyttö sinä olet tähti

» Etusivu index

Videot
» Elokuvantekijät

Jutut
» Aleksi Bardy
» Dome Karukoski
» Joonas Saartamo
» Pamela Tola
» Samuli Vauramo
» Teatterikorkeakoulu