Ohita navigointi

Tyttö sinä olet tähti

Sune ja Nelli

Ensi-iltansa perjantaina 21.10.2005 saa uusi nuorten elokuva Tyttö Sinä Olet Tähti.

Suomen elokuvateatterit 25 kopiomäärän voimin valloittava elokuva on Dome Karukosken esikoisohjaus laajakankaille. Elokuva kertoo Nellistä (Pamela Tola), joka haaveilee laulajanurasta, vaikka on vanhempiensa valmismatkalla lääkikseen. Avukseen hän tarvitsee demon, jolla todistaa kykynsä levy-yhtiölle. Nelli törmää lähiön kasvattiin Suneen (Samuli Vauramo), joka on lahjakas Kärkiryhmä-nimisen hiphop possen Dj, mutta pelkää naisia.
Kavereilleen todistaakseen muuta, hän lyö vetoa Nellin kellistämisestä. Nelli puolestaan näkee Sunessa mahdollisuuden ilmaiseen demoon ja laulaja unelmiensa täyttymykseen. Omien etujensa mukaisesti toisiaan hyväksikäyttäessään he rakastuvat toisiinsa. Samalla Nellin on opittava olemaan miellyttämättä kaikkia ja Sunen on opittava huomioimaan muut niin elämässään kuin taiteessakin.
Sunen kaverithan eivät moista käytöstä sulata. Myöskään Nellin poikaystävä ja isä eivät tykkää hyvää.

Tyttö sinä olet tähti-elokuva kertoo suomalaisista nykynuorista aikuisuuden kynnyksellä. Se kertoo rakkaudesta, unelmista ja periaattesta. Elokuva on opetus siitä että kaikki ei loppujen lopuksi aina mene niin, kuin on suunniteltu.


Tyttö Sinä Olet Tähti

Ohjaus: Dome Karukoski
Käsikirjoitus: Pekko Pesonen
Tuottajat: Aleksi Bardy,Riina Hyytiä ja Olli Haikka
Kuvaaja: Pini Hellstedt

Näyttelijät: Pamela Tola, Samuli Vauramo, Joonas Saartamo,Eero
Milanoff, Elena Leeve, Jussi Nikkilä, Mikko Kouki, Mikko Leppilampi,
Anna-Leena Härkönen, Eero Saarinen.
Musiikki: Jukka Immonen

Tuotanto: Helsinki-filmi
Genre: nuorisodraama,romanttinen komedia.
Kesto: 1h 37 min

Valmistusvuosi: 2005,Suomi.Sune, Nelli ja Mikko
Arvostelu:
"Nuoresta tekijäporukasta huolimatta elokuva on loistavasti toteutettu".

Tyttö Sinä Olet Tähti on "perinteisen kaavan" mukaan menevä elokuva: Kaksi eri maailmaa, jossa tyttö tapaa pojan ja he ihastuvat. Ihastumisen keskellä he joutuvat miettimään omia arvojaan. Elokuva on loistavasti toteutettu, eikä jumahda kuvaukseltaan hetkeksikään paikalleen jaarittelemaan turhia. Nuoret näyttelijät osaavat herättää tarinan koskettavasti henkiin, eikä pientä huumoriakaan elokuvasta puutu. Iältään nuorekas tekijä lauma lienee vahvuus tehtäessä nuorelle ikäluokalle suunnattua elokuvaa. Elokuvassa pystyy samaistumaan Nellin tilanteeseen, jos vaikka itsekin kaipailee parrasvalojen loisteeseen tai haluaa ylipäätään jollekin esiintyvälle alalle töihin. Vanhempien suhtautuminen kun tuntuu tosi elämässäkin olevan, että "lapsen pitää hommata kunnon arvostettu työ". Miksi esiintyvän alan työ ei voisi ammattina olla yhtä arvostettua kuin vaikkapa lääkärin ammatti? Vaikkakin työn saanti viihdealalla, jossa menestyksestä joutuu taistelemaan, on aika heikkoa. Tosin menestys riippuu paljolti itse hakijan kyvyistä ja taidoista sekä siitä mikä milloinkin "myy" ja on trendiä siis.

Tyttö Sinä Olet Tähti-elokuvassa loistavaa on se, että nuorilla näyttelijöillä on ollut mahdollisuus näyttää taitonsa monipuolisesti, sillä he laulavat ja räppäävät kaikissa elokuvassa esittämissään biiseissä itse! Elokuvan musiikista vastaa mm. Jonnan ja Fintelligens-yhtyeen kanssa työskennellyt Jukka Immonen. Nuoresta iästään huolimatta elokuvan näyttelijät ovat jo kokeneita näyttelijöitä, joiden naamat laajakankailla eivät kumminkaan ole niin puhki kuluneet. Kaiken kaikkiaan elokuvan näyttelijävalinnat ovat loistavia. Pamela Tola on loistava ja lahjakas näyttelijä, joka osaa laulaa hyvin. Elokuvan toinen pääosan esittäjä Samuli Vauramo pärjäsi hyvin ensimmäisessä pitkässä elokuva roolissaan. Hänen katse ja läsnäolonsa laajakankaalla on jotenkin pysähdyttävän kerronnallinen. Tutussa porukassa työskenteleminen lienee ollut myös näyttelijöille rentoa. Pamela Tola, Elena Leeve, Samuli Vauramo ja Eero Milanoff kun ovat jo entuudestaan tuttuja koulukavereita teatterikorkeakoulusta.

Kotimaisia nimeomaan nuorille suunnattuja elokuvia tulisi tuottaa enemmän, sillä Suomesta varmasti löytyy lahjakkaita näyttelijöitä ja tekijöitä toteuttamaan elokuvia, sekä yleisöä katsomaan kotimaisia leffoja. Tsot leffan ohjaajan Dome Karukosken lailla alan kouluista vasta valmistuneiden töitä olisi mukavaa nähdä enemmänkin suurilla laajakankailla.
Petri Voutilainen, Milla Kaikkonen 12.10.05
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Tyttö sinä olet tähti –elokuvan nettisivut
» Filmiteollisuus

Tyttö sinä olet tähti

» Etusivu index

Videot
» Elokuvantekijät

Jutut
» Aleksi Bardy
» Dome Karukoski
» Joonas Saartamo
» Pamela Tola
» Samuli Vauramo
» Teatterikorkeakoulu