Ohita navigointi

Aleksi on monien juonenkäänteiden kehittelijä

Tuottaja-toimitusjohtaja Aleksi Bardy on käsikirjoittanut lukuisia suosittuja tv-sarjoja ja elokuvia. Nykyisin herra toimii toimitusjohtajana tuotantoyhtiö Helsinki-filmissä.

Aleksi Bardyn tie suomalaisen elokuvan tähtitaivaalle alkoi vuonna 1994. Tuolloin hän käsikirjoitti yhdessä kollegansa Antti Karumon kanssa TV-elokuvan "Let´s Play Zeus". Sen jälkeen hänellä on riittänyt töitä yllin kyllin.
-Olen aina ollut osana työryhmää. Televisiosarjoista olen ollut tekemässä Käenpesää, Itse valtiaita, Salattuja Elämiä, Kotikatua. Olen käsikirjoittanut Häijyt ja Levottomat ja tuottanut Kukkia ja sidontaa ja Hymypoika
-elokuvat.
Mikä oli roolisi tuottajana elokuvassa ”TSOT”?
Roolini tuottajana leffan tekemisessä oli se, että autoin käsikirjoittaja Pekko Pesosta jalostamaan tekstiä eteenpäin ja etsimään sopivan ohjaajan. Ohjaajalle etsimme taas hyvän tiimin ja hoidimme rahoituksen kuntoon. Olin vähän niin kuin valmentajana tässä joukkueessa.

Elokuvan pitää vedota tunteisiin
Minkälainen on hyvä elokuva?
-Hyvä elokuva on sellainen, joka herättää tunteita ja ajatuksia. Elokuvan erityinen voima on siinä, että se vetoaa tunteisiin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että elokuvan pitäisi olla tyhmä, jos se vetoaa ajatuksiin.
Onko tuottajan ja käsikirjoittajan roolit menneet sekaisin missään vaiheessa?
-Sillon kun on tuottaja niin ollaan paljon tekemisissä käsikirjoituksen kanssa. Tuottaja sparraa käsikirjoittajaa tekstin hiomisessa. Oikein kunnolla olen saanut roolit sekaisin seuraavassa Saippuaprinssi – elokuvassa, jonka olen sekä käsikirjoittanut että tuottanut. Vielä on liian aikaista arvioida, miten tämä kaksoisroolitus on onnistunut.
Mistä helmikuussa ensi-iltaan tuleva elokuva kertoo?
-Seuraavassa leffassa tullaan näkemään naispääosassa Pamela Tola, joka esittää nuorta käsikirjoittajaa. Hän menee töihin saippuaoopperaan ja alkaa käyttää ihastumista hyväksi sarjan teksteissä. Tällä tavalla sekä kirjoittajalta, että näyttelijältä alkaa mennä todellisuus ja fiktio sekaisin. Siitä saadaan aikamoinen hullunmylly aikaiseksi. Se on siis komedia.Petri Voutilainen, Milla Kaikkonen 12.10.05
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Helsinki-filmi
» Tyttö sinä olet tähti – elokuvan nettisivut

Tyttö sinä olet tähti

» Etusivu index

Videot
» Elokuvantekijät

Jutut
» Aleksi Bardy
» Dome Karukoski
» Joonas Saartamo
» Pamela Tola
» Samuli Vauramo
» Teatterikorkeakoulu