Ohita navigointi

Partiolaiset kisaavat Tähdessä

Noin 100 partiolaista mittelee taitojaan Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Tähti-05 kevätmestaruuskilpailussa 14.-15. toukokuuta. Kilpailijat vaeltavat viikonlopun aikana Nuuksiossa noin 20 kilometrin pituisen reitin.

Matkan varrella on mm. kädentaitoihin, suunnistukseen, luonnontuntemukseen, ensiapuun ja tähtitaivaaseen liittyviä tehtäviä. Kilpailuun osallistuu 25 vartiota, joissa kussakin on 3-4 iältään yli 14-vuotiasta jäsentä pääkaupunkiseudun partiolippukunnista.

Kilpailusta intoa toimintaan

Partiotaitokilpailu on yksi partiotoiminnan muoto, jonka tarkoituksena on tukea vartion yhteishengen kehitystä sekä leikkimielisesti kilvoitellen testata vanhoja ja opettaa uusia partiotaitoja. Kilpailuissa liikutaan vartioittain maastossa jalan tai talvella hiihtäen ja rasteilla tehdään erilaisia tehtäviä. Kilpailuista saa usein intoa ja vinkkejä viikoittaiseen partiokoloilla ja retkillä tapahtuvaan toimintaan.

Partiotaitokilpailut järjestetään vapaaehtoisvoimin. Tähti-05 kilpailun järjestelyissä on mukana noin 200 partiolaista länsihelsinkiläisistä partiolippukunnista.

Pääkaupunkiseudun suurin nuorisojärjestö Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry toimii Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueilla. Se on Suomen suurin partiopiiri. Alueen 150 lippukunnassa toimii noin 12 000 partiolaista. Suomessa partiolaisia on noin 75 000.Free Your Mind toimitus 09.05.05
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Tähti-05 kotisivut
» Kaupunkiseikkailu Hiipivä haamu Free Your Mindissa