Ohita navigointi

Leivontaa - Kokkiohjelma Kaksi kauhaa

Kaksi kauhaa on nuorille tarkoitettu ruokaohjelma, jossa tehdään yksinkertaista ja ravitsevaa ruokaa.

Ohjelman vetäjänä toimii Marju Venesvirta. Marjun apulaisinaan toimivat Henna ja Hegu.
Vaihdä sinäkin pikaruokasi Kahden kauhan maistuviin makuhin. Kokeile ruokaohjeita ennakkoluulottomasti, se on hyvää. NAM.

Tässä osuudessa leivomme mm. maukkaita sämpylöitä ja teemme toffee-banaanitorttua.Marjun puuhakkaina apulaisina tässä jaksossa toimivat Kim ja Pinja.
Eritysapulaisena Kirri-kissa.


Video

 Real

» 56 kbps
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

 Windows

» 56 kbp
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

 Quicktime

» 56 kbps
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

Kesto 04:29



Toffee-banaanitorttu

2 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
1 dl sulatettua margariinia

Täyte:
2 -3 banaania
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Kostutus:
1 dl vedellä laimennettua sitruunamehua
n. 1 rkl sokeria

1) Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2) Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän läpi
vuorotellen sulatetun rasvan kanssa.
3) Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirasvuokaan.
4) Paista torttupohjaa 175 asteessa n. 25-30 min. Kumoa torttu tarjoiluvadille.
5) Anna kakun jäähtyä.
6) Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa n. 5 minuuttia ja anna jäähtyä.
7) Kostuta jäähtynyt torttupohja sitruunamehulla.
8) viipaloi kuoritut banaanit ja levitä ne torttupohjan syvennykseen. Voitele
myˆs banaaniviipaleet sitruunamehulla.
9) Kaada kuorrutus päälle.

Mehevät sämpylät

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
11 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
0,5 dl öljyä

Voiteluun:
kanamunaa, vettä, unikonsiemeniä

1) Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja osa
vehnäjauho-leseseoksesta vatkaten.

2) Alusta taikina jauhoseoksella kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna
taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

3) Nujerra taikinasta ilmakuplat. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa se 14-16
osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja nostata leivinliinan alla.

4) Voitele sämpylät munalla ja vedellä. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Rouheiset suklaaleivät
(n. 45 kpl)
100 g voita
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 muna
80 g mantelirouhetta
1,5 dl speltti puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
150 g suklaata rouhittuna

1 )Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi.
2) Lisää muna
3) Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet pienissä erissä taikinaan. Lisää
lopuksi suklaarouhe.
4) Ota lusikalla pieniä nokareita leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle,
mutta jätä reilu väli toisiinsa. Paista 200- asteessa n. 8- 10 minuuttia.
5) Nosta paistinlastalla jäähtymään ritilälle.



Kaksikauhaa kokit 10.06.05
tuomo@hattu.net

Katso myös
» Ylen aikaisen nettikeittokirja
» Tinas Kök reseptit ruotsiksi

Kokkiohjelma Kaksi kauhaa

» Bataattikeitto
» Pastapäivä
» Kotoinen kot-kot
» Samettinen nakkikeitto
» Kaksi kauhaa leipoo
» Kaksi kauhaa retkeilee