Ohita navigointi

Kielimatkalla - Lauantai 02.07.05

Free Your Mindin toimittaja Eevi Savolainen lähti kielimatkalle Long Beachille ja raportoi sieltä päiväkirjan muodossa kuulumisiaan.

Eka viikko rupee hiljalleen olemaan pulkassa EF:n jarjestämän kielimatkan suhteen, kolme viikkoa viela kuitenkin jäljellä ja saavutettuna on palanut iho, tuhlatut rahat, ladattu puhelin, jonka lataamisessa oli alkuun HIEMAN ongelmia. Onneksi sain sen neljän päivän jälkeen ladattua ja nyt sillä voi jopa soittaa! Uudet kaverit, uusia unelmia, uusia kokemuksia ja vierailut mm. Los Angelesissa ja Disneyworldissa.Auringon paisteesta on nautittu alusta lähtien ja vasta tänään oli ensimmäiset pilvet taivaalla. Aamuisin on kylma, päivalla on lämmin tai jopa kuuma, miten sen haluaa luokitella ja illalla on taas kylmä. Suomessa se on toista, kun lämpotilat on suhteellisen samoja koko vuorokauden ajan.

Lähin ranta kaukana

Kaikki on aika lailla erilaista kuin Suomessa, niinkuin joku nokkela ihminen sen jo saattoi arvata tai jopa tietää. Ensimmäinen huomio minkä tein täällä oli se, etta ruoka mitä ihminen syö kertoo hänestä todella paljon. Asun siis kampuksella, Long Beachilla.Nimi on hämäävä, täällä on lähin ranta puolen tunnin bussimatkan päässä ja täällä on ihmisiä ympäri maailmaa, Aasiasta ja pääosin kuitenkin Euroopasta, kuten Ranskasta, Italiasta, Ruotsista, Suomesta, Venajalta, Norjasta ja Tanskasta.

Ruisleivät kateissa

Ruokalassa on Amerikkalaiseen tapaan juoma-automaatit, mitkä sisältävät kaikkia limuja ja hyvin sokeroituja mehuja. Maitoa ei naä missään. Ruoka on myos maan mukaista ja yleensä se on jotain helposti valmistettavaa. Aamupalalla munakasta, paistettuja perunoita, pannukakkuja, yms. ja lounaalla on pizzaa, pastaa. Oikeasti terveellistä ruokaa on ruokalasta vaikea löytää, mutta onneksi nurkasta löytyi kuin loytyikin hedelmiä.Kylla niilla elää. Ainakin toistaseksi. Katsotaan sitten kun rahat loppuu, eikä ole varaa ostaa omia evaitä. Viikonloppuisin emme saa ruokaa ruokalasta, koska se olisi ihan turha maksaa siitä, kun viikonloppuisin on kaikenlaisia retkiä. Ensi viikonloppuna Las Vegasiin! Jeee!. Se mitä on oikeasti ikavä, on ruisleipä. Sitä ei loydy mistään tai sitten en vain osaa etsiä.

Pikaruokaloita riittää

Kampus alue on suuri, joten saamme liikkua miten haluamme. Ainoat ehdot muiden sääntöjen joukossa on ne, että kymmeneltä pitää olla asuntoloiden lähettyvilla ja että tunneilla pitää olla. 20 minuutin kävelymatkan päässä on kauppakeskus, josta löytyy erilaisia kauppoja ja jos lähtee pidemmälle, pitää ilmoittaa jollekin.Tietyt tavarat ovat halvempia kuin Suomessa, kuten cd-levyt joilla hintaa ei ole kuin suurin piirtein 15 dollaria. Vaatteet ovat halvempia. Pikaruokaloita (McDonald's, Wendy's, Subway, yms.) löytyy joka kadulta ja niitä on vähintään sadan metrin valein. Pienin juomakoko useimmissa paikoissa on Medium. Syöminen ja juominen on myös halvempaa, silla ruokaa saa enemmän samalla tai jopa pienemmällä hinnalla kuin Suomessa. Siksi ehkäpä pikaruokaloissa tulee käytyä niin helposti.
Nyt ne häätää mut nukkumaan onhan kello jo 00.22, mutta lisää juttua tulossa naiden neljän viikon aikana täältä. Juttuja tulee, kunhan koneelle pääsen. Kampuksella kaksi konetta käytössä ja näille on aikamoinen tunku, kun oppilaita on muutama sata ja etenkin Aasialaiset tykkäävät jostain kumman syystä istua koneella paljon.

- Long Beach klo 23:41Eevi Savolainen 09.07.05
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Pakko päästä ulkomaille!? Kielimatkasta juttu Free Your Mindissa
» Nuorisotiedotuskeskus Kompassin aineistoa maailmalle matkaaville