Ohita navigointi

Samaa maata -videokilpailu

Oletko alle 25-vuotias kiinnostunut visuaalisesta kulttuurista, kuvaamisesta, leikkaamisesta tai äänittämisestä..?
Tee alle 5 minuutin mittainen videoelokuva, jonka aiheena on rasismi.


Oletko joskus pysähtynyt miettimään, miten rasismi näkyy suomalaisessa arjessa tai miten sitä voitaisiin vähentää?

Suomalaiset rasisminvastaista työtä tekevät järjestöt ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus järjestävät tänä vuonna toista kertaa nuorille suunnatun Samaa maata -videokilpailun, jonka aiheena on rasismi eri ilmenemismuodoissaan.

Kilpailu järjestetään maaliskuussa vietettävän YK:n rasismin vastaisen päivän kunniaksi. Tavoitteena on haastaa suuri joukko suomalaisia nuoria ja nuoria aikuisia havainnoimaan rasismin ilmenemismuotoja omassa elinympäristössään ja koostamaan ajatuksensa, kokemuksensa ja oivalluksensa ytimekkääksi videoelokuvaksi.

Kilpailuaika päättyy 21.2.2005. Kilpailun voittajat julkistetaan ja parhaat työt esitetään maaliskuussa 2005 Musicians Against Racism- konsertin yhteydessä Kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä.

Voittajatyöt valitsee raati, johon on koottu median ja rasisminvastaisen työn ammattilaisia. Pääpalkintona on digitaalinen videokamera.

Näin osallistut

Toteuta yksin tai ryhmässä alle 5 minuutin mittainen videoelokuva, jonka aiheena on rasismi. Elokuvan/videon tulee olla mieluiten S-VHS- tai miniDV-tasoa, mutta VHS-tasoiset videot kelpaavat.

Huom! Kilpailutöiden tekijät vastaavat itse siitä, että teoksissa kunnioitetaan tekijänoikeuksia ja tavaramerkkioikeuksia. Älä käytä levyttäneiden artistien musiikkia, sillä tekijänoikeus estää silloin elokuvasi julkisen esittämisen!

Säännöt

1. Kilpailun järjestää Rasismin ja muukalaispelon vastainen Rasmus-verkosto ja Kulttuuriareena Gloria.
2. Osallistumalla kilpailuun tekijät sitoutuvat noudattamaan kilpailun sääntöjä.
3. Kilpailuun voi osallistua ohjeiden mukaisella teoksella. Kilpailun raati valitsee kaikista lähetetyistä teoksista erityismaininnoin palkittavat teokset.
4. Kilpailuun osallistuvat teokset on lähetettävä kilpailun järjestäjälle viimeistään 21.02.05 mennessä osoitteeseen: Kulttuuriareena Gloria, Pieni Roobertinkatu 12, 00120 Helsinki. Liitteenä on lähettävä ilmoittautumislomake yhteystietoineen ja allekirjoitettuna. Lähetettyjä töitä ei palauteta. Videon formaatin tulee olla mielellään S-VHS-tasoa (tai MiniDV), mutta myös VHS-tasoiset videot kelpaavat.
5. Kilpailuun osallistuva tekijä vastaa siitä, ettei kilpailuun lähetetty teos loukkaa kolmannen tekijänoikeutta, tavaramerkkioikeutta tai muuta immateriaalioikeutta. Kilpailun järjestäjä ei vastaa kolmansien osapuolien vaatimuksista, jotka johtuvat teokseen sisältyvän materiaalin sopimuksen vastaisesta käytöstä, kopioinnista, muuttamisesta tai muusta vastaavasta syystä. Lähettäjä (tekijä) vastaa siitä, että lähetettyyn teokseen liittyvät tekijänoikeudet ovat hänen luovutettavissaan.
6. Kilpailuun osallistuva tekijä luovuttaa kilpailun järjestäjälle oikeuden julkisesti esittää ja näyttää videoteosta tai teoksen osaa erilaisissa tapahtumissa.Lisätietoa kilpailusta voit kysyä sähköpostitse osoitteesta info@rasmus.fi tai Nuorten mediakeskuksesta Hattutehtaalta Abdi Omarilta.

Kilpailuaika päättyy 21.2.05.

Lähetä kilpailutyösi ja yhteystietosi määräpäivään mennessä osoitteeseen:
Samaa maata-videokilpailu
Kulttuuriareena Gloria
Pieni Roobertinkatu 12
00120 Helsinki

Kilpailutöitä ei palauteta

Kilpailun voittajat julkistetaan ja töiden parhaita paloja esitetään sunnuntaina 20.3.2005 Musicians Against Racism -tapahtuman yhteydessä Kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä.Free Your Mind toimitus 03.11.04
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Musicians against racism 2004 Free Your Mindissa
» Samaa maata -videokilpailun kotisivut

Rasismi

»Samaa maata -videokilpailu
»Rasismi syntyy ennakkoluuloista ja peloista