Ohita navigointi

Rasismi syntyy ennakkoluuloista ja peloista

"Rasismin ja etnisen syrjinnän, kiusaamisen ja väkivallan kohteeksi joutuu vuosittain tuhansia ulkomaalaisia ja etniseen vähemmistöön kuuluvia ihmisiä. Rasismi on ihmisoikeusloukkaus, jota ei tule sallia", sanoo Ihmisoikeusliiton projektipäällikkö Aysu Shakir rasismin vastaisen kiertueen kotisivuilla.

Rasismin vastaista työtä täällä Suomessa tekee mm. RASMUS joka on valtakunnallinen rasismin ja muukalaispelon vastaista työtä ja monikulttuurisuutta sekä ihmisoikeuksia edistävien tahojen ja toimijoiden verkosto ja sen koordinoojana toimii Ihmisoikeusliitto.

Rasismin vastainen kiertue

Luomakunta, Ratas ja Incredible Nothing-bändien voimien Suomessa 12 eri paikkakunnalla kiertänyt konserttikiertue päättyy 5.11.Vantaan Vernissassa. Konserttikiertueen järjestäjänä on toiminut RASMUS-verkosto.
Kiertueen aikana rasismin vastaista työtä tekevät tahot ovat järjestäneet rasismin vastaisia tempauksia ja ovat olleet esillä keikkapaikoilla.

Samaa Maata 2005-videokilpailu

Alle 25-vuotiaille tarkoitettuun videokilpailuun voi osallistua alle 5 minuutin videoelokuvalla, jonka aiheena on rasismi. Valmiit työt on oltava postitettuina Kulttuuriareena Gloriassa viimeistään 21.2.2005.
Jo kolmannen kerran järjestettävän videokilpailun järjestämisestä vastaavat Rasmus-verkosto ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus.Milla Kaikkonen 03.11.04
milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Rasismin vastainen konserttikiertue
» RASMUS-verkosto

Rasismi

»Samaa maata -videokilpailu
»Rasismi syntyy ennakkoluuloista ja peloista