Ohita navigointi

Nuori Kulttuuri toimituksen päiväkirja

Nuori Kulttuuri logo

Free Your mindin kuusi henkinen poppoo ajoi Vaasaan Nuori kulttuuri-tapahtumaan uutisoimaan, millä fiiliksillä hieman koleassa kevät säässä tapahtumaa vietetään.
Nuori Kulttuuri perjantai 14.05.

Klo 04:00
Herätys. Miten ihminen voi herätä tähän aikaan aamusta. Takana muutama nukuttu tunti.
Aamun ensimmäinen bussi lähtee puoli kuuden aikaan. Tavarat on pakattu jo edellisenä iltana. Tarkoituksena tehdä juttuja niin kuvien kuin tekstin kera Free Your Mindiin.

klo 06:00
Pikainen aamukahvi juotu ja tavarat siirretään kohti lastauslaituria. Mukaan lähtee 5 tietokonetta ja 4 laatikkoa sekalaista tavaraa. Vapise tie nro 3. Täältä tullaan!

klo 07:00
Lähtö Lönnrotinkadulta, Hattutehtaan sisäpihalta kohti Vaasaa.

Klo 12:00
Perillä Vaasassa. Käytiin hotellilla heittämässä omat tavarat hotellille. Huoneemme eivät olleet vielä vapautuneet, joten suuntasimme autolla perustamaan toimitustamme Kultsalle.
Viriteltiin tietsikat ja muut kamppeet kuntoon ja sovittiin työnjaosta. Päätettiin, että mä ja Matias lähdetään katsastamaan ovatko hotellihuoneet jo vapautuneet ja mentiin Rewell Centerin pizzeriaan syömään. Tavattiin toimittaja kolleegoitakin.

Klo 14:30
Alkoi Rewell Centerin esiintymislavalla tanssitapahtuman ennakkoesityksiä, joita kuvasimme ja haastattelimme esiintyjiä, sekä tanssiryhmien ohjaajia. Kyseiset ohjaajat toimivat myös myöhemmin tapahtuman aikana tuomareina.
(Jotenkin outo fiilis, mutta mukava fiilis olla tuttujen ihmisten kanssa itselle tuntemattomassa paikassa.) Olen siis elämäni ensimmäistä kertaa Vaasassa. :) Esitykset olivat keränneet kauppakeskukseen mukavasti katsojia ja esiintymisinnokkaita nuoria tanssijoita.

Klo 15:30
Tultiin haastatteluiden jälkeen Matiaksen kanssa takaisin Kultsalle purkaamaan kuvatut videoklipit teksteiksi ja käsittelemään stillikuvat julkaistavaksi.
Reipas Saija opasti mulle lähes tietämättömälle (tosin alaa opiskelevalle) videokameran sääntöjen saloja.

Kirjoittava käsi

Klo 16:48
Kultsalla ollaan ja päivitän toimituksen nettipäiväkirjaa. Saatiin jokin aika sitten kaulaamme hienot osallistujapassit, jonka mä omalta osaltani ehdin jo mustalla tussilla sotkea. Yritin siihen epäonnistuneesti kirjoittaa liian paksulla tussilla nimeäni. Niin blondimaista taas...
Nyt meidän toimittaja kolleegat ovat täällä tutustumassa hienoon toimitukseemme. Janina Frostellin kuva kyllä puuttuu tosta toimituksemme seinältä. Antti ei ole vielä niin pitkälle huoneen sisustusta viennyt.:)
Anyway.Klo:18.00 alkaa Nuori kulttuuri -tapahtuman viralliset avajaiset kaupungintalon juhlasalissa,joihin kuulemma vois miettiä hieman tuota asustuspolitiikkaakin..Etenkin siihen kutsuvieras osioon, joihin kuulemma olemme kutsuttuja. hmm..missähän se meidän maskeeraaja ja puvustaja on...? Toimittaja kolleegamme kuvaa meitä videokameralla.IIK! onhan kampaus nyt edes hyvin!
Sapuskaakin voisi käydä illaksi ostamassa. Antti ja Saija kävivät jo kuulemma ostamassa sapuskaa,joka heidät tuntien taitaa olla enemmänkin perunalastuja ja sen sellaista herkkua.. Terveellistä bittinerojen välipalaa siis. Ennakkoluuloinen Stadilainen on positiivisesti yllättynyt siitä, ettei kaikki nuorisokulttuuri elämä ole rantautunut vain pääkaupunkiseudulle.

Klo 18:03
Muokattu kuvia, päivitetty juttuja. Osa porukasta avaijaisia katsomassa.

Klo 20:24
Hattutehtaalta tutut tytöt kävivät moikkaamassa. Huomenna tulevat päivällä käymään toimituksessa kertomassa omia kokemuksia tapahtumasta.

Klo 21:56
Yhteentoista mennessä pitäisi olla tämän päivän jutut tehtynä. Kyllä väsyttää. Aika hyvä fiilis kun saatu suht hyvin juttuja aikaan. Ei hassumpaa.

Klo 22:42
Kaikki väsyneinä nuqqumaan. Päivitetty viimeiset jutut ja postikonttoriin lisätty kortteja.Nuori Kulttuuri lauantai 15.05.

Klo 08:30
Toimituksemme aamuvuorolaiset Matias ja Milla saapuvat Kultsalle toimitukseemme. Edessä on hienooooo päivä! Tosin ehkä kiireinen ja sään puolesta kylmä päivä.

Klo 8:40
Katselemme eilisiä tuotoksiamme ylpeinä Fymistä ja Matias viimeistelee vielä eilisiä videohaastiksia. Kohta lähdemme haastattelemaan hattutehtaalta tuttuja tanssijatyttöjä.Klo 9:59
Toimituksen palaveri pidetty jossa sovittiin tämän päivän työnjako tarkemmin. Aiemmat suunnitelmat ollaan tehty ohjelmien perusteella. Nyt aikatauluja tehdessä huomioon otetaan sovitut haastattelut.

Toimitus sijaitsee kultsalla entisessä poliisitalossa. Työhuoneessa on mukavan lämmintä. Tietokoneet luovat lämpöä ja tunnelmaa omalla hurinallaan.

Klo 13:03
Toimituksen tiloissa käynyt paljon vierailijoita. Moni ihmetellyt touhua. Hienoa hienoa on yleisin kommentti.

Osa käynyt syömässä koululla jossa tapahtuman ruokailu kaikille osallistujille.

Klo 13:17
Töitä riittää. Just kun saa edelliset tehtyä, tulee seuraavalta jo kuvia käsiteltäväksi. Kivoja tunnelmia kuvissa.

Kahvi oli hyvää. Kiitos sen keittäneelle!

Klo 16:16
Muistikortit ojennukseen. Laita ykkönen ykköseen, kakkonen kakkoseen ja kolmonen gee kolmoseen. Siis täh?Klo 18:26
Porukat ovat käyneet omia aikojaan syömässä ja jääneet sille tielle. Jutut on tehtyinä. Seuranani on ainoastaan tietokone ja Kultsan pihalta kuuluvan bändin soitto soudit. Tuttuja Cover-biisejä.. Ei kyl yhtään hullumpaa live musaa. Nyt joraamaan.. hei tänne tuli elämää...:)Toimituksemme ihmiset palailee tänne takas.

Klo 19:24
Tulimme puolisen tuntia sitten Matiaksen synttäri-illalliselta keskustasta. Mukana oli koko työtiimi Millaa lukuunottamatta, joka ahersi täällä toimituksessa. Kohta täytyy lähteä Vaasan vanhalle nuorisotalolle haistelemaan tunnelmia, haastattelemaan bilettävää tanssikansaa ja katsomaan tiskijukkien liikehdintää.

Klo 19:53
Söin liikaa sokeria. Pihalla soittaa bändi ja koko talo rokkaa. Siis oikeesti rokkaa. Niinku tärisee. Työt on skidisti niinku pulkassa. Ainakin juttuin tulee viel discoo ja jotain muitakin. Rokkii ja diskoo... Lauantai illan huumaa!

Klo 21:07
Kuunneltu ja käyty katsomassa toisinaan bändejä jotka esiintyy Kultsan pihassa.

Klo 22:32
Idols finalisti laulaa pihalla aikas kauniisti. Mukava kuunnella ja kikkailla photoshopin kanssa.
Pitäisi lopetella tältä päivältä taas. Takana on hyvä päivä. Tehokasta, nopeaa ja mukavaa.

Nuori Kulttuuri sunnuntai 16.05.
Klo 10:37
Herätty virkeänä. Eilisiä juttuja ja kuvia viimeistellään. Käyty päivän työnjakoa läpi ja mietitty purku tavaroille. Odotamme päivän päätöstapahtumaa.

Lämpömittari

Klo 11:07
Aurinkoa! Ihanaa... Täällä pyörii leppoisia ihmisiä. Päätöstapahtumaa odotellaan ja sen tulevia upeita esineitä.

Edessä vielä muutamia kuvia, tekstiä ja pari videota (tulossa ensi viikolla), sitten kotiin. (Äskeisestä lauseesta puuttui verbi. Minusta on tulossa oma pahin viholliseni... Kielipoliisi!)

Klo 22:44

Nyt nukkumaan. Piiitkä päivä on ohi. Tapahtuma on ohi. Olo on ihan höhhö. Mitäs mä nyt sit tekisin?

Tapahtuma oli hieno, kaunis ja mahtava! Oikeesti oikeesti suuri kiitos kaikille niille, jotka osallistuivat. Tanssi on hienoa! Huh, kun hehkututtaa, mutta nyt saa. On hyvä fiilis.

Huomenna edessä uudet kujeet ja kepposet, mutta nukutaan ensin:)Nuori kulttuuri -04 Free Your Mind crew 16.05.04
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Medialeirin päiväkirja - lauantai 14.06.03
» Lyhytelokuvaa benqussa päiväkirja

Nuori Kulttuuri 2004

» Nuori Kulttuuri etusivu

Postikortit
1 2 3 4 5

Stipendit ja kunniakirjat
» Stipendit ja kunniakirjat

Jutut:
» Esiintyjien tunnelmia päätösjuhlassa
» Päätöstilaisuus
» Karakteritanssi
» Biletys valtasi Vaasan Nuorisotalon
» Huumori puree Free stagella
» Kulttuurivaihtoa korealaisittain
» Jazz- Primavera
» Hot Cakes
» Tekemiselle on kysyntää
» DeeGirls - Rakkaudesta tanssiin
» Vaasan Vasamattaret tanssivat eskimoina
» Uskalla olla loistava ja kaunis
» "Kaikki Hiphopin elementit kiinnostavat"
» "Vaasa on tanssiva kaupunki"
» Tuomarit uskovat kovaan tasoon Vaasassa
» Nuori Kulttuuri toimituksen päiväkirja
» Naurua, hikeä ja kunnianhimoa - Tuottaja Anna Hintsala
» Estradit auki nuorelle taiteelle
» Perjantain lähtötunnelmat
» Ennakkotiedote
Kuvat:
Perjantai
» Rewell Center 1
» Rewell Center 2
» Avajaiset 1
» Avajaiset 2

Lauantai
» Free Stage 1
» Free Stage 2
» Baletti 1
» Baletti 2
» Kansantanssi
» Kansantanssijan arki
» Discon tunnelmia
» Korealainen perinneryhmä
» Steppi, jazz- ja showtanssi 1
» Steppi, jazz- ja showtanssi 2
» Steppi, jazz- ja showtanssi 3
» Steppi, jazz- ja showtanssi 4

Sunnuntai
» Loppugaala