Ohita navigointi

Nuori Kulttuuri - Tanssin riemua

Nuori Kulttuuri logo

Nuori Kulttuuri kokoaa toukokuussa Vaasaan lähes 1 300 nuorta tanssijaa.

Nuorille taiteenharrastajille tarkoitettu, valtakunnallinen Nuori Kulttuuri –tapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kevään tapahtuma pidetään Vaasassa 14.–16.5.2004. Teemana Vaasassa on Tanssin riemua.

- Vaasa on tanssiva kaupunki. Meillä on erinomaisia tanssinopettajia ja lahjakkaita nuoria tanssijoita. Täällä on tehty paljon töitä tanssiharrastuksen edistämiseksi, tapahtumavastaava Anna Hintsala kertoo.

Järjestelyt ovat Hintsalan mukaan sujuneet hyvin ja aikataulussa. Käsiohjelma on menossa painoon, ja esimerkiksi majoitusjärjestelyt ovat valmiina jo kolmisen viikkoa ennen tapahtumaa.

Nuori Kulttuuri –tapahtuma ei ole kilpailu, vaan katselmus, jossa esiintyvät alueellisista tanssitapahtumista jatkoon päässeet, 10–20-vuotiaat tanssijat ympäri Suomea. Kaikki ryhmät saavat kuitenkin palautetta esityksestään tanssin ammattilaisilta.

Katselmuksen lajit ovat baletti, nykytanssi, steppi, jazz- ja showtanssi, free stage sekä karakteri- ja kansantanssi.

- Free stage eli esimerkiksi hip hop, on tällä hetkellä hyvin suosittua. Samoin showtanssi tuntuu kiinnostavan nuoria. Toisaalta kansantanssikin elää nousukauttaan, Hintsala arvioi osallistujalistaa tutkiessaan.

Vaasan tanssikatselmukseen on ilmoittautunut 1 268 tanssijaa. Osallistujamäärä nousee lähes 1 500:aan, kun mukaan lasketaan myös nuorten ohjaajat ja huoltajat.

Tanssiryhmiä on kaikkiaan 140, joukossa saamelaisnuorten ryhmä sekä nykytanssiryhmä Ahvenanmaalta. Vaasasta mukana ovat Vaasan Vasamattarien Cityjam –showtanssiryhmä sekä Vöyrinkaupungin koulun breikkaavat pojat.

Helsinkiläiset tanssiryhmät K.O.R.E.O.T. ja Tanssijengi näyttävät nykytanssin sarjassa, että tanssi sujuu pyörätuolissakin.

Tapahtumiin vapaa pääsy
Tapahtuman avajaiset ovat perjantaina kello 18 kaupungintalon juhlasalissa. Juhlapuheen pitää Nuori Kulttuuri –toimikunnan puheenjohtaja Aaro Harju, valtion tervehdyksen tuo Olli Saarela opetusministeriöstä, ja kaupungin tervehdyssanat lausuu valtuuston puheenjohtaja Håkan Nordman. Kulttuuriministeri Tanja Karpela on lähettänyt tervehdyksensä tapahtuman käsiohjelmaan.

Vaasalaisten tanssiryhmien lisäksi avajaisissa esiintyy korealaisia kansantansseja esittävä nuorten ryhmä Etelä-Koreasta. Heidän esityksiään nähdään mahdollisesti myöhemminkin tapahtumaviikonloppuna.

Tanssiesityksiä on perjantaina Rewell Centerissä, lauantaina Vaasan kaupunginteatterissa sekä Vasa Övningskolanin yläasteella ja lukiossa. Katselmus huipentuu sunnuntaina kello 13 päätösjuhlaan Vaasan jäähallissa. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Nuorten toimitus mukana
Helsingistä on mukana matkassa viisihenkinen ryhmä joka raportoi tuoreeltaan kuulumiset niin tekstin kuin kuvienkin kera Free Your Mindiin.Free Your Mind toimitus 14.05.04
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» http://www.nuorikulttuuri.fi
» Loistefestari

Nuori Kulttuuri 2004

» Nuori Kulttuuri etusivu

Postikortit
1 2 3 4 5

Stipendit ja kunniakirjat
» Stipendit ja kunniakirjat

Jutut:
» Esiintyjien tunnelmia päätösjuhlassa
» Päätöstilaisuus
» Karakteritanssi
» Biletys valtasi Vaasan Nuorisotalon
» Huumori puree Free stagella
» Kulttuurivaihtoa korealaisittain
» Jazz- Primavera
» Hot Cakes
» Tekemiselle on kysyntää
» DeeGirls - Rakkaudesta tanssiin
» Vaasan Vasamattaret tanssivat eskimoina
» Uskalla olla loistava ja kaunis
» "Kaikki Hiphopin elementit kiinnostavat"
» "Vaasa on tanssiva kaupunki"
» Tuomarit uskovat kovaan tasoon Vaasassa
» Nuori Kulttuuri toimituksen päiväkirja
» Naurua, hikeä ja kunnianhimoa - Tuottaja Anna Hintsala
» Estradit auki nuorelle taiteelle
» Perjantain lähtötunnelmat
» Ennakkotiedote
Kuvat:
Perjantai
» Rewell Center 1
» Rewell Center 2
» Avajaiset 1
» Avajaiset 2

Lauantai
» Free Stage 1
» Free Stage 2
» Baletti 1
» Baletti 2
» Kansantanssi
» Kansantanssijan arki
» Discon tunnelmia
» Korealainen perinneryhmä
» Steppi, jazz- ja showtanssi 1
» Steppi, jazz- ja showtanssi 2
» Steppi, jazz- ja showtanssi 3
» Steppi, jazz- ja showtanssi 4

Sunnuntai
» Loppugaala