Ohita navigointi

Manteli-chat ja turvatalot tukevat jouluna

Joulu 2004 Free Your Mindissa.

Pelastakaa Lapsen ry:n ja yhteistyökumppaneiden Manteli-chat tarjoaa jouluna alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden tuettuun verkkokeskusteluun 24 tunnin ajan. Tukea omaan elämäntilanteeseen saa tarvittaessa SPR:n nuorten turvataloista, jotka päivystävät joulunajan ympäri vuorokauden.

Jouluchatin osoitti tarpeellisuutensa viime vuonna
Pelastakaa Lapset ry:n mukaan viime vuonna ensi kertaa toteutettu Manteli-chat osoitti, että sadat nuoret kaipaavat joulunpyhinä aikuisen läsnäoloa. Manteli-chatissa lapset ja nuoret voivat jakaa ilonsa ja surunsa koulutettujen aikuisten kanssa, jotka ohjaavat tarvittaessa heidät eteenpäin saamaan apua.

Manteli-chat toimii Suomi24:n ja Habbo Hotelin verkkosivuilla, joissa molemmissa on oma Manteli-huone. Huoneissa on ainakin yksi aikuinen kerrallaan valvomassa ja keskustelemassa lasten ja nuorten kanssa. Manteli-chat on osa Pelastakaa Lasten Nettivihje-projektia, joka pyrkii mm. edistämään parempaa internetturvallisuutta.

Lasten ja nuorten jouluchat (Manteli.net) päivystää jouluaatosta klo 15:stä joulupäivään klo 15:een. Kuva: Manteli.net.

Pelastakaa Lasten yhteistyökumppaneita Manteli-chatissä ovat Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi, mainostoimisto Taivas Ego, Helppimesta, Tukinet, Elämä On Parasta Huumetta ry, Väestöliitto, maailma.net, Sulake Labs ja Suomi24. Chat avautuu jouluaattona 24.12. klo 15 ja sulkeutuu joulupäivänä 25.12.2004 klo 15.

Nuorten turvataloissa päivystetään ympäri vuorokauden
Jouluna Suomen Punaisen Ristin nuorten turvatalot pitävät ovensa auki perinteiseen tapaan ympäri vuorokauden Vantaalla, Espoossa, Turusssa ja Tampereella. Suomen Punaisen Ristin nuorten turvatalot on tarkoitettu alle 19-vuotiaille nuorille, jotka syystä tai toisesta tarvitsevat kriisimajoitusta tai apua elämäntilanteensa selvittelyyn. Nuori voi hakeutua turvataloon ilman ajanvarausta ja palvelut ovat ilmaisia.Matias Orola 22.12.04
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Manteli-chat jouluaattona ja joulupäivänä
» Suomen Punaisen Ristin turvatalot nuorille

Joulunaika 2004

» Joulu 2004 - Etusivu

Jouluviikon juttuja
» Manteli-chat ja turvatalot
» Joulunajan uutisia lyhyesti
» Joulukaupunki Turku

Helsingin joulukatu
» Joulukadun avajaiset 21.11.
» Avajaisten kuvagalleria 1 2