Ohita navigointi

Hollow Ground ja loputon disco yksinäisyys

Hollow Ground

Esitys, Hollow Ground - miltä näyttää loputon disco yksinäisyys, tarkastelee clubielämän olemusta ja siinä olemista. Esityksessä yhdistyy nykytanssi, konemusiikki ja skenografia. Live-esiintyminen yhdistyy projisoituun videokuvaan.

Teokseen konseptin ovat tehneet Juha-Pekka Kiljunen ja Liisa Risu. Musiikin hoitaa livenä DJ Indigo. Tanssijat produktiossa on Teak:in toisen vuosikurssin opiskelijat sekä vierailevana tanssijana Satu Rekola.

Hollow Ground on osa Taideteollisessa korkeakoulussa opiskelevan J-P Kiljusen jatko-opintoja.

Esitykset mediakeskus Lumeessa:
Ensi-ilta 24.1. klo 18.00
26.1 klo 19.00
27.1 klo 19.oo
28.1 klo 19.00
30.1 klo 19.00 ja 22.00
31.1 klo 19.00
1.2 klo 15.00
Koreografi Liisa ja tuokiokuvat
Koreografi Liisa Risu valottaa teoksen olevan tuokiokuvia maailmasta jossa unohtuminen on epäonnistumisista suurin. Hän kertoo prosessin alkaneen Tsehovin Lokista josta päädyttiin klubi maailmaan klassisten ongelmien säilyessä osana esitystä. Koreografiassa yhdistyy sosiaalinen (klubi) tanssi, erilaiset improvisaatiot ja taidetanssi. Erilaisten tanssityylien kautta monenlaiset kauneuskäsitykset asettuvat rinnan.
DJ Indigon kompromissi
DJ Indigo kertoo olleensa alussa hieman kyyninen prosessin suhteen, mutta sanoo kyllä sulaneensa prosessin myötä. Hänen mielestään esitys on hänelle kompromissi. Settii mitä hän soittaa esityseksessä ei ole musaa mitä hän soittaisi klubilla eikä minkälaista suunnittelisi nykytanssiesitykseen. Tässä produktiossa hän on tykännyt että prosessi on muotoutunut improvisaatio pohjalle musan suhteen ja levyillä jammailuksi. Lisäksi hän mainitsee esityksen ammentavan monenlaisesta klubikulttuurista.
Tanssija Esko pohtii
Teoksessa tanssiva Esko Hakala kertoo esityksen olevan helposti lähestyttävä. Hänen mielestään esityksestä pystyy kaivamaan tasoja ja silti se on silmälle näyttävä. Esko sanoo olleensa klubikulttuurissa bailaajana joten aihepiiri ei ollut uusi. Esko kehuu aihepiiriä mielenkiitoiseksi ja haastavaksi. Hän kertoo itsekkin miettineensä klubielämän yhdistämistä nykytanssiesitykseen. Eskolle produkto on koulutyö ja sanoo produktion olleen hyvänä ajankohtana, sillä hän on oppinut tanssijantyön prosessia.
Eskon ja Indigon mietteitä
Esko toivoo että ihmiset eivät tulisi katsomaan esitystä vaan tietyn sävyiset lasit päässä jotta voisi nähdä kokonaisuuden ja löytää pintaa syvemmälle. DJ Indigo tuumaa puolestaan että voi tulla myös valmis näkökanta mukanaan, sillä aina oppii uutta.Laura Mielityinen 23.01.04
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Mediakeskus Lume
» Taideteollinen korkeakoulu

Hollow Ground

» Loputon disco yksinäisyys
» Kuvagalleria