Ohita navigointi

Free Your Stars: Baby Dough

Baby Dough - kuvaaja: Heli Sorjonen Baby Dough esitys on uutta sirkusta, jossa nähtiin tanssija, jonglööri ja muusikko.

Yhteistyö eri taiteenalojen välillä toimi sujuvasti. Se olikin esityksen parhainta antia. Esityksestä löytyi vauhtia, ehkä olisi toivonut enemmäkin, ja suvanto vaiheita. Huumoria esityksessä oli myös. Huumorin kohteena oli lähes aina muusikko (Markus Lehtinen) parka jota härnättiin enemmän tai vähemmän esityksen aikana.

Muusikolle pallot aiheuttivat pulmia jotka hän ikäänkuin ratkaisi tai päätti antautua vähäksi aikaa leikkiin mukaan pienessä jonglööraus soolossaan. Oli hauska katsella kun muusikkoparka ei ensin tiennyt mitä palloille tehdä joita vain ilmestyi. Tanssijan (Sanna Silvennoinen) ja jonglöörin (Maxim Komaro) duetto oli sulavaa ja sankkoleikki jännää katsottavaa. Musiikin ja jonglöörauksen yhteistyöstä nousi rytmi ja loi viritteisen kokonaisuuden. Jonglööraus tuntui saavan suurimman kakun esityksestä.

Vaihdokset eivät aina olleet sujuvia minun makuuni. Välillä vaihdettiin kohtauksesta toiseen mukavan yhtenäisesti, mikä sai sitten toiset vaihdot tuntumaan kuin jotain olisi jäänyt kesken tai yksenkertaisesti tuntuivat tyhjiltä.

Tajunnanvirtaa ja veijarimaisuutta
Mitään suurempaa tarinaa en lÖytänyt esityksestä. Se tuntui enemmänkin tajunnanvirralta kiinnekohtanaan ilmaantuvat tilaisuudet tehdä jäynää muusikolle. Koko esityksessä ja Maxim Komaron olemuksessa olikin koko esityksen ajan läsnä veijarimaisuutta ja naljailua. Muutenkin Maximin ja Markon ollessa veijareita, Markon ehkä hieman harmissaan oleva veijari, Sannan rooli oli esityksen viileämpi osapuoli. Roolit olivat selkeät. Tosin olisin kaivannut hieman pidemmälle vietyä panosta niiden osalta.

Jonglöörausta ja sulavaa tanssia oli ilo katsella. Tykkäsin paljon konseptista jossa musiikki luotiin lavalla jolloin muusikko oli tiiviimpi osa esitystä silloinkin kun ei ollut huomion keskipisteessä. Esitys oli mukava kokemus.

Free Your Stars: ***1/2Laura Mielityinen, kuvaaja: Heli Sorjonen 10.02.04
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Baby Dough - Ennakkoon Free Your Mindissa
» Uusi Sirkus - Free Your Mind

Free Your Stars

2004
» Liliom
» Shrek 2
» Karvinen Elokuva
» Harry Potter 3
» Hanna Pakarinen
» Veljeni Leijonamieli
» Antti Tuiskun albumi
» Keväällä isä sai siivet
» Idols DVD
» Miss Saigon
» Paratiisi
» Hitlerin sateenvarjo
» Baby Dough

» Vuoden 2003 jutut