Ohita navigointi

Dance action -03 kisavideot

Teknisten ongelmien ja resurssien puutteen vuoksi videoiden saattaminen esille on kestänyt.

Vuodesta -02 muistamme kuinka videot saapuivat internettiin lähes reaaliajassa. Tuolloin valmistelimme videoiden tekemistä kuukauden ja vapaaehtoista tekijäjoukkoa oli enemmän. Vuosi -03 oli hankala. Valmisteluun ei jäänyt aikaa johtuen työntekijöiden kouluttautumisen johdosta.

Miksi vi#%&a ne kestää
Olemme saaneet runsaasti palauttetta koska Dance Action finaalivideoiden tekeminen on kestänyt. Valotan hiukan mista ollut kyse.

Free Your Mind toimii harrastuspohjalta. Sisällön tekee nuoret. On vaikea pakottaa ketään tekemään hikihatussa videoita. DA -videot on myös annettu tehtäväksi muille työntekijöille jotka omien työkiireiden takia ei ole saaneet niitä tehtyä.

Määrällisesti Dance Action videot on suurimpia tuotantoja mitä mediakeskuksessa on. Materiaalia on yli 10 tuntia. Videot siirretään editointiyksikköön johon menee aikaa vähintään yhtä paljon kun on materiaalia. Tämän jälkeen materiaali editoitaan, siitä otetaan stillkuvat ja valmis finaalivideopätkä tallennetaan yhdeksi tiedostoksi. Tässä menee taaseen aikaa. Tämän jälkeen tehdään toinen video, kolmas jne.. Kun kaikkki finaaliesitykset on editoitu, alkaa videoiden kääntäminen realvideoksi. Noin suuressa määrässä menee aikaa n. 1 vrk.

Kun videot on realformaatissa, ne täytyy siirtää nettiin. Noin suuressa määrässä menee n. 30min - 1h. Sitten alkaa sivuille päivittäminen. Siinä menee arviolta 1 työpäivä.

Koko ajan tässä prosessia tarvitaan editointiyksikkö käyttöön.

Eli editointiin tarvitsee n. 1 viikon ajan putkeen koneelle.

Editointivuorot varattuja
Dance Action videoihin varattiin editointiaikaa. Varatussa ajassa videoita ei saatu tehtyä. Ympäri vuoden koneille on n. 1 - 2 kuukauden jonot. Uusia juttuja tunki lisää jotka myös piti tehdä jottei kaikki kasaannu.

Uusi aika editointiin saatiin mahdutettua 14.01.03
Täytyy huomata ettei päivä tai kaksi siis riitä, vaan aikaa tarvitaan runsaasti. Videoiden vaatima tila koneella on myös runsas. Konetta ei voi täyttää videoilla ja jatkaa kun aikaa on, joku muu on varannut editointiyksikön ja tekee myös elämälleen tärkeää videota.

Teknisiä ongelmiakin
Nuorten mediakeskuksessa on päivitetty koneita Dance Actionin jälkeen. Siinä missä vanha versio leikkausohjelmasta pakkasi kolmen minuutin videon 10 minuutissa, tekee uusi ohjelma samaa n. 30min.

"Varakoneena" käytetty leikkauskone myöskin rupesi temppuilemaan joulun alla.

Puuttuvat videot

Videoiden määrä oli suurin mitä ikinä tehty tuotannoista. Tämä vei aikaa huomattavasti enemmän. Suuren määrän takia osa videoista on kateissa. Nauhoilla ne on varmasti. Etsimme onko puuttuvat videot tehty Realvideoiksi, jos ei löydy, teemme uudestaan.

Puuttuvat videot tulevat vuoden 2004 aikana. Tervetuloa Hattutehtaalle tekemään jos tahtoo saada videot aikaisemmin.

Pyytäisin edelleen kärsivällisyyttä ja ottamaan huomioon että Free Your Mindia tekee vapaaehtoiset nuoret. Vastavaa tuotanto on ammattilaisiltakin voimia ja aikaa vaativa.

Opiksi otamme. Jatkossa emme lupaa vastaavista tapahtumista tuotoksia samaan malliin. Teemme niin hyvin kuin tällä osaamisella, laitteistolla ja henkilömäärällä pystymme.

Mopolla ei pääse kuuhun.
Antti Salminen 12.02.04
antti@supafly.net

Katso myös
» Dance Action kotisivut
» Nuorisoasiankeskuksen harrastehaku

DanceAction 2003

» Index - Etusivu
» Ennakko
» Ilmoittautumiset
» Historia
» Missä viipyivät videot?

Sarjat:
» Disco
» Duodancing
» Hip hop
» Hip hop duo
» Pienryhmädisco
» Showparitanssi
» Showryhmätanssi

Kuvagalleriat:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22