Ohita navigointi

Breakdance SM -04

Suomessa jo 20-vuoden iän saavuttanut b-boying(breakdance)-kulttuuri juhlisti itseään 09.10. kulttuuriareena Gloriassa.

Hiphop-kulttuurille tyypilliseen tapaan yleisön ja esiintyjien välinen vahva vuorovaikutus nostatti tunnelman molemminpuolisesti kattoon. Yleisön ja esiintyjien roolien välinen raja-aita oli häilyvä. Esiintyjät huudattivat yleisöä ja yleisö motivoi esiintyjiä pistämään kaikkensa likoon omaan osuuteensa.

Tapahtuman keskipisteenä olivat breikin eri sarjojen suomenmestaruuskilpailut, sekä englantilaisen Killa Kelan suullinen musiikkiesitys. Tuomaristossa oli kansainvälistä tähtikaartia, saksalaiset Speedy ja Swiftrock, sekä yhtenä Suomen pään alan pioneereista tunnettu Jesse13. Tunnelman ylläpitämisestä huolehtivat taas Fintelligenssin Elastinen ja suomen hiphop- ja breikki-skenessä pitkään vaikuttanut CMatrix. Tapahtumassa esiintyi myös kotimainen rap-yhtye Kapasiteettiyksikkö.

Ryhmäbattle


Näyttävimmät mittelöt käytiin ryhmäosuuksissa. Parhaan Crew Showcasen, ryhmäesityksen lunasti itselleen saumattomalla suorituksellaan Helsinkiläinen High Voltage Crew. Esitys oli kokonaisuutena eheä, ja siinä osattiin luovia soljuvasti perinteikkään breakin ja omalaatuisen tanssityylin välillä.

Ryhmäbattle

Crew Battlen, ryhmien välisen kahdenkeskisen kilpailun finaalissa olivat Flow-Mo ja High Voltage Crew. Ryhmämittelön finaalista yleisöön hyökyneeltä energisyydeltä ja jännittyneisyydeltä ei pystynyt välttymään. Kilpailijoiden liikkeistä pystyi näkemään kuinka jokainen antoi viimeisensä tittelin saavuttamiseksi. Tuomaristo ja juontajat joutuivat jopa pariin otteeseen puuttumaan ottelun käyntiin sen käydessä liian hektiseksi. Tiiviin taiston jälkeen tuomaristo valitsi voittajaksi viimevuotisen mestarin, Flow-Mon.

Myös muuta ohjelmaa oli tarjolla


Varsinaisen kilpailun jälkeen yleisön tajunta räjäytettiin Killa Kelan, MC Tripin ja DJ Skelektrikin uskomattomalla esityksellä. Killa Kelan beat-box taidot olivat aivan älyttömät. Hän pystyi imitoimaan kaikkia mahdollisia pop-musiikin elementtejä - vielä yhtä aikaa - pelkällä suunsa ja mikrofonin käytöllä. Ensin hän imitoi jonkin tietyn kappaleen taustaa, joka yksinään olisi jo riittänyt yleisön vakuuttamiseksi. Sen jälkeen hän imitoi samaisen kappaleen lauluosuutta, ja lopuksi vielä yhdisti taustan ja lauluosuuden yhtenäiseksi kappaleeksi, mikä oli jo aivan liikaa.

Killa Kela

Kuuntelukokemusta kuvaa vertauskuvallisesti hyvin Killa Kelan uusimman singlen vapaa suomennos: leuanrikkoja. Näytös oli yksinkertaisesti niin henkeä salpaava, ettei yleisö kyennyt muuhun kuin tuijottamaan suu auki herra Kelan ja kumppaneidensa esitystä.

Vuoden hall of fame:


Nuorten alle 16-vuotiaidensarja 4 parasta:
Jertzi
Lasse
JiiVee
Miniature

B-Girl solo.
Anni

Boogie:
Kool Jerk

B-Boy solo:
Twisted

Crew Showcase:
High Voltage Crew

Crew Battle:
Flow-MoKibu 12.10.04
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» breakdancesm.net
» taukojalka.com

Breakdance SM -04

»Breakdance SM -04 etusivu
»Ennakko