Ohita navigointi

Vapaa pudotus

vapaa pudotus

Tehtaankadun ala-asteen kuudesluokkalaiset tytöt tekivät forum-esityksen rehtorin ehdottamasta teemasta, joka oli niinkin vaikea ja kiinnostava kuin päihteet. Ohjaaja Leena Linnasalmi on opetellut menetelmää koulussaan Stadiassa. Alkujaan menetelmä on kotoisin Brasiliasta. Yhtään poikaa ei ryhmään tullut.

Liikkeelle lähdettiin tyhjästä, harjoitusten ja kirjeiden kirjoittamisen kautta etsittiin tunnelmia ja päähenkilöä. Päähenkilön unet ja pelot kertoivat paljon hänestä. Päähenkilöksi muodostui Jasmin, joka oli näytelmän alussa "kympin tyttö", täynnä odotuksia ja elämäniloa. Improvisaation kautta rakennettiin lähimmät ihmiset ja kohtaukset. Jasmin ihastuu... ja mitä sitten? Vaarallisia juttuja.

Ensimmäinen esitys oli Tehtaankadun koululla 4.4.2003, yleisönä oli neljäs-, viides- ja kuudesluokkalaisia. Yleisö oli kiinnostunutta, hengitti mukana.

Esityksen jälkeen jokerit ottivat yleisön käsittelyynsä. Kysymyksiä: oliko esitys uskottava?, kenen tarina se oli? missä olisi voinut tehdä toisin? Pojat tulivat innokkaasti esittämään ehdotuksiaan ja lopuksi yksi tyttökin tuli. Yhdessä ehdotuksessa ehdotettiin päihteisiin tiukkaa linjaa; pullot roskikseen.

Näyttelijöiden kommentteja: Tuntui hienolta esittää kaiken jälkeen, kiva, kun sai itse vaikuttaa juoneen ja henkilöihin, tehdä todentuntuista teatteria...

Sikapositiivinen yllätys, sairaan hyvä, karjaisi joku yleisöstä.

Sinulla on tilaisuus nähdä esitys Hattutehtaalla 16.5.2003 klo 18.00. Tervetuloa. Vapaa pääsy.Vapaa pudotus 11.04.2003
fym@hattu.net

Katso myös
» Radio Punahattu
» YLE multifoorumi