Ohita navigointi

Suomi-ilmiö
Suomi-ilmiö kertoo Suomalaisesta miehestä ja sen omituisesta suhtautumisesta lämpötiloihin.

Elokuvan tekijät suuntasivat kohti Hankoa jossa odotti kylmä mökki. Ensin oli ylitettävä jäätynyt meri. Mukana oli tuotantokamera, kannettava tietokone jossa premiere leikkausofta ja vain pieni idea mitä voisi tehdä. Päätimme tehdä kerrankin valmista viikonlopun aikana.

Perjantaina syntyi idean tyngästä pieni käsikirjoitus ja yön aikana tehtiin ensimmäiset kuvaukset. Kun menimme nukkumaan niin yöksi jätimme kameran kuvaamaan aamun nousua. Kannettava leikkausyksikkö jäi rendaamaan eli kone suoritti sille annettuja tehtäviä yön yli. Lauantai aamu ja päivä kuvattiin sekä fiilisteltiin musiikkia. Illalla aloitettiin videon editoiminen. Yöllä tehtiin musiikin nauhoitus, äänitettiin dialogi ja aloitettiin editoiminen. Sunnuntaina editointia jatkettiin ja lopuksi siivosimme sekä söimme. Video oli jotakuinkin valmis.

Jälkeenpäin ajateltuna olisi muutoksia voinut tehdä. Äänet nauhoittaa paremmin ja editoida nopeatempoisemmaksi.

Itse videon perimmäinen idea on todeta kuinka olemme omien tapojen ja traditioiden sokaisemia niin ettei tajua esim. kuinka pölhöä on juosta saunasta lumihankeen. Netissä on liikkunut jo vuosia tarina kuinka Lappalaiset selviää pakkasista. -20c ja ilman hanskoja vetää moottorikelkan käyntiin, -35c ja ulos pelaamaan tennistä jne. EI tunnu missään.

Real VideoToteutettu bengtsårin leirisaaressa keväällä 2002.

Kesto : 08:29

» Hitaat yhteydet 56 kbps

» Nopeat yhteydet 256 kbpsSuomi-ilmiö benkkucrew 13.11.02
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Toisenlainen kertomus Suomi-ilmiöstä
» Lähetä Free Your Mind -postikortti