Ohita navigointi

Satanismi, trendifilosofia?

Satanisti korostaa, että hän, ihminen, on vastuussa itse teoistaan eikä usko yliluonnolliseen. Satanisti tietää että rukoilemalla ei saavuteta mitään, itse asiassa senkin ajan voi käyttää todella tekemällä asioiden hyväksi jotain.”(Anton LaVey)Satanismi sai nykyisen muotonsa 1960-luvulla USA:ssa, jossa ateisti nimeltä Anton LaVey perusti The Church of Satan -kirkon ja kirjoitti The Satanic Bible -teoksen. Satanismilla ei ole mitään tekemistä saatananpalvonnan kanssa. Satanistit ovat usein hieman varttuneempia ja koulutettuja, eikä esimerkiksi mustiin pukeutuminen kuulu mitenkään kiinteästi heidän ideologiaansa. He ovat ateisteja joille ainut jumala ovat he itse. He sanoutuvat irti myös esim. veriuhreista, huumeista ja rikollisuudesta. Saatananpalvojia he pitävät kypsymättöminä ja jopa mieleltään sairaina.

Satanismin ydin on ihmisen lihallisen luonnon tunnustaminen: ihminen on eläin ja jos ihmisen eläimellinen luonto tukahdutetaan, alkavat tukahdutetut vietit purkautua kieroutuneessa muodossa. Kun ihminen elää sopusoinnussa viettiensä kanssa, voi hän elää täysipainoista elämää.
”Saatana edustaa elinvoimaista olemassaoloa kokoonkyhättyjen toivekuvien asemasta.”(Anton LaVey)

Satanismin syyt ovat varmasti hyvin monenlaisia. Ehkä ihmiset ovat menettäneet toivonsa hyvään, kyllästyneet vain odottamaan jotain ”parempaa.” On parempi liittoutua pahan kanssa.

Maailmanuskonto?

Mutta mikä on laukaissut liikkeelle koko filosofian syntymisen? Voisiko vastaus löytyä yhteiskuntamme ristiriitaisista arvoista. Maine ja mammona nostetaan kaiken yläpuolelle. Ne määrittävät ihmisarvoamme. Toisaalta emme myönnä kateuttamme ko. ihmisiä kohtaan. Satanismi antaa luvan häikäilemättömästi tavoitella tuota kaikkea, se antaa luvan ajatella yksin ja ainoastaan itseään.

Karu totuus on, etteivät menestyneet ihmiset ole asemaansa unelmoimalla saavuttaneet, vaan kovalla työllä. Kuinka kaukana kunnianhimoisen ja itsekkään ihmisen ajatukset ovatkaan satanismista?
Filosofian nimi viittaa kuitenkin vahvasti saatanaan. Mielenkiintoista olisikin tietää mikä olisi sen asema jollain muulla, ei saatanaan viittaavalla, nimellä. Olisiko se täysin hyväksytty filosofian muoto, jota pidettäisiin vain vahvana realistisuutena ja itsekkyytenä. Itse satanistit perustelevat nimen saavan ihmisille mieleen jotain pahaa ja ”ei-hyväksyttyä”. Satanistit kapinoivat maailmaa vastaan sen omilla aseilla.

Viime aikoina on ollut paljon puhetta optiomiljonääreistä ja tavallisen kansan kateudesta heitä kohtaan. Tämäkin todistaa arvojemme todellista laitaa.

Satanismi tarjoaa myös heikoille mahdollisuuden olla vahvoja, sillä vain vahvat tulevat selviytymään. Jokainen voi kasvattaa rikkomattoman kovuuden heikkoutensa päälle.

”Satanismi on ainoa uskonto mikä tukee yksilön yksilöllisten halujen ja tarpeiden tyydyttämistä, niin kauan kun ne pohjautuvat aitoon tarpeeseen.”(Anton LaVey)Satanismi onkin hyvin optimistinen ajatusmalli. Ehkä se tarjoaa jollekin ainoan oljenkorren arjen ja masennuksen keskellä. Elämä on tässä ja nyt.Venla Kuuluvainen 2000
fym@hattu.net

Katso myös
» Lisätietoa satanismista
» Lähetä Free Your Mind postikortti