Ohita navigointi

RBGB:n voiton vei leppäkertut



Vaaleanpunaisia possuja, lentäviä leppäkerttuja, punaisia härkiä ja lentäviä saaria Red Bull GP-ssä Tähtitorninvuorella Yli 5000 katsojaa seurasi mäkiautojen ajolinjoja ja show-meininkiä

Pohjoismaiden ensimmäisessä Red Bull GP:ssä nautittiin formulatunnelmasta kesäisessä hellesäässä Helsingin Tähtitorninvuorella sunnuntaina. Toinen toistaan hauskemmat mäkiautot saivat paikalla olleen yli 5000 hengen yleisön nauramaan ajoittain vatsa kippurassa. 250 metrin mittaisella kisaradalla nähtiin tiukkoja tilanteita ja huimaavaa show-meininkiä. Heinäpaalein pehmustetun radan tiukin paikka oli 90-asteisen ovaalikurvin jälkeinen shikaani, jossa nähtiinkin muutama näyttävä ulosajo.



Radan puolimatkassa oli sillan alle rakennettu vesiseinä, jossa puolestaan kuskien vesikelin ajotaidot joutuivat tiukkaan testiin. Vilvoittavan vesisuihkun jälkeen maalisuoralla autojen nopeudet nousivat parhaimmillaan jopa noin neljäänkymmeneen kilometriin tunnissa. Tiukoista tilanteista huolimatta kaikki autot pääsivät maaliin osa tosin tiimin muiden jäsenten avustamina.

Mäkiautotiimit panostivat autoihinsa tosissaan pilke silmäkulmassa

Red Bull GP:ssä mukana olleet mäkiautotiimit olivat rakentaneet menopelejään keväästä saakka. Autojen luovuutta tuomaristossa arvioi Stefan Lindfors. Muotoilijana ja kuvataiteilijana sitä on nähnyt aika paljon monenlaista luovuutta vuosien mittaan. Täällä oli kuitenkin paljon sellaisia tiimejä, jotka todella pysäyttivät aivan sanattomaksi upeilla ideoillaan, Lindfors hehkutti. Tiimihenkeä ja show-meininkiä, arvosteli Juhani "Tami" Tamminen. Kokonaisuutena tapahtuma oli maaginen kokemus, joka ylitti huimimmatkin odotukseni. Isolla sydämellä järjestetty, ja osanottajatiimien meininki oli kyllä sellaista, että hyvältä näyttää tällä perusteella tämän kansakunnan tulevaisuus, Tamminen kommentoi. Teknisten asioiden erikoistuomarina toiminut Tekniikan Maailman pääkoeajaja Jarmo Sukava oli vakuuttunut autojen teknisestä tasosta. Tekniikka oli rentoa toteutusta saatavilla olleista aineksista, mutta silti äärimmäisen toimivaa. Jos ottaa huomioon, että oikeidenkin autojen törmäystestit tehdään 50km/h vauhdilla, niin on todella kova saavutus, että näistä autoista matkan varrella melkoisilla vauhdeilla heinäpaaleihin törmänneetkin pääsivät ehjinä maaliin, Sukava kommentoi.


Voittajaksi Järvenpään Ekoautoilijoiden mäkiautotiimi Lentävällä leppäkertulla

Kisan voitti Järvenpään Ekoautoilijoiden lentävä leppäkerttuauto, jota kuljetti yleisön sydämet vienyt 9-vuotias Kreeta Nurmi.

Kakkossijan vei Robinson Crusoe tiimi, jonka ajopelinä toimi riippumatosta ohjattu lentävä saari.

Kolmanneksi kurvaili Flame Game mustalla, sieraimistaan savua syöksevällä härkäautolla.

Kisan nopeimman ajosuorituksen erikoispalkinnoin sai tiimi "Veritulppa",joka taittoi kisaradan 20,631 sekunnissa.

Red Bull GP tulokset

1. Järvenpään Ekoautoilijat
Pisteet 140 ajalla 30,187s

2. Robinson Crusoe
Pisteet 137 ajalla 43,9s

3. Flame Game
Pisteet 135 ajalla 30,018s



Red Bull GB lehdistötiedote 26.08.02
antti@supafly.net

Katso myös
» Superjam Free Your Mindissa
» http://www.redbullmakiauto.com

Red Bull Grand Prix

Jutut
» RBGB Index
» Ennakkotiedote tapahtumasta.
» RBGB:n voiton vei leppäkertut
» Kilpailun säännöt

Kuvagalleriat
1 2 3 4 5 6
Kilpailualueesta kartta