Ohita navigointi

Olli Molli Oikarinen. Jotain muuta ja jotain uutta

Olli Molli

Jyrkistä tuttu nuoriso idolli Olli ”Molli” Oikarinen juonsi marraskuun alussa Espoossa nuorille suunnatun Stemu -rockin, jossa esiintyi espoolaisia harrastaja bändejä.

Real VideoOlli kertoo mm. mitä jäbä on Jyrkin loppumisen jälkeen duunannut.

Kesto : 08:08

Hitaat yhteydet | 56 kbps
Nopeat yhteydet | 256 kbps


Video tekstinä
Moi! Mitäs sulle kuuluu?
-No nyt kuuluu just vähän väsymystä. Tää on ollut rankka ilta ja yllättävän vähän oli espoolaisia paikalla, mut sit yleensä mullehan kuuluu aina hyvää.. Harvoin on sellainen päivä, et kuuluis huonoa.
Mistäs se mahtaa johtua? Oletko sä ilopilleri?
En mä kyl mikään tekopirtee ilopilleri ole. Et ei se aina tarkota sitä, et hymyilyttää tai naurattaa. Mut ehkä syntymä humala voi olla oikea sana. Tämähän on siis päihteetön ilta ja tänään siis yleisössäkin on ollut siis ihmisiä, jotka arvostaa syntymä humalaa ja voidaan siis pitää hauskaa ilman alkoholia.

Mitä sä oot tehnyt Jyrkin loppumisen jälkeen?
-Aika monenlaisia juttuja. Mull on oma firma mis mä siis teen webbiä, mobiilia ja sen lisäks mä oon tuolla Maikkarilla vähän samoissa jutuiss ja tällä hetkellä mä tuotan siellä yöllä, joka nyt konkretisoituu viel tän vuoden puolella, uudeks tv-ohjelmaks.
Tammikuussa sit jyräytetään vähän uutta juttua. Tässä on tietyllä tavalla Jyrkin jälkeen yritetty pyyhkiä jyrki pölyt pois, et pääsee tekee jotain muuta. Koska mä ehkä nyt olin vähän liian vieläkin mut muistetaan Jyrkistä. Mä olen jotenkin se Jyrki ollu. Täytyy vähän täs ventaa, et pääsee tekee jotain muuta.

Miten sä eksyit Jyrkiin?
No, sitä on aika monta kertaa kysytty ja olen joskus sanonutkin , mut vähän sattumoiden kautta. Mä kerran satuin festivaaleilla kehumaan , et mä oon hyvä tekemään musiikkia ja Pizza Pekkarinen, Jyrkin silloinen vastaava tuottaja ,otti sen vielä tosissaan ja otti mut sinne tekee välikolinoita. Ja neljä päivää meni, kun kerkesin tekee ja huomattiin, et siel ei oo juontajaa. Ja siel oli just etitty sitä juontajaa ja siel oli sit sellasii koehaastatteluita, kun siel kävi ihmisii ja mä olin sit se koehaastateltava ja mä olin sit tosi hankala niille. Mä laitoin ne tosi tiukalle ja ajattelin, et katotaan onx niistä mihinkään. Ja sit ne katteli siel niit nauhoja ja ajatteli sit jotenkin, et voisitsä ruveta juontajaks ja mä sit olin viel silleen et, en , en mä tota tänne sen takia tullu et mä haluaisin juontajaks, mä tulin tekemään musiikkia tänne. Mut sitten täss ollaan.
On se niin imarreltavaa, kun joku kysyy tuutko juontaa, niin vähän aikaa :- en…Enpä juu!
Nyt 4-5 vuotta sitte ollu Tv-työn paris,enkä oo myös sit ollenkaan katunu. On ollu aika hauskaa!

Oletko opiskellut ilmaisutaitoa tai juontamista?
En, Jyrkissähän tietyllä lailla arvostettiin sitä, ettei kauheasti oo opiskellu sitä, mut toisaalta sit jos nyt miettii joitain juttuja, niin myöskin mä arvostan sitä et joku käy koulua ja varsinkin hyvät toimittajat tunnistaa siitä, et niillä on myös sitä pidempi aikaista kestoa.
Ei mikään yhden tuotteen tyyppi vaan, pidempään uraan pitäis olla enemmän substanssii tehä sitten. Mulla ei oo sitä.

Sä harrastat musiikkia. Minkälaista musaa harrastat?
-No, musiikki on ollut mulle aika laaja käsite, et mä oon aloittanu klassisella musiikilla, no itse asiassa varmaan neljä vuotiaana musiikkileikki-koulusta . Nyt kun tähän ikään asti on eletty, siinä on käyty läpi sit koko kirjo. Luulin et lähin kevyen musiikkin pariin, Mut löysin itseni aika rankan ja raskaan musiikin parista tosta .Ja nyt oon sit tehny tommoista vähän kaupallisempaa jotain tollasta mainosten pohjia ja tv-tunnareitakin oon päässy tekee muutamia.
Mut terapiana ,jos ite teen semmosta aika pitkälentoista Ampielent- tyyppistä utuilua. Se on ehkä sen tyyppistä, mikä on ehkä tällä hetkellä lähempänä sydäntä.

Soitatko mitään soitinta?
No, mä soitan aika montaa soitinta ja sit kun musiikkia tekee täysin yksin. , et siinä kaikki soittimet ite soitettuna , niin siinä sit tulee aina opeteltua uusiakin soittimia. Ja sit kun tekee kuitenkin sitä editoimalla himassa ja nauhoittaa sitä ei tarvii olla mikään hirvee virtuoosi. Voi ottaa aina uudestaan ja nykytekniikalla pystyy kikkailee niin paljon, vaik kikkailee jotain haitaria siihen , niin soittaa yhden sävelen ja sit vähän monistelee sitä niin. Mut selloahan mä olen soittanu kuusi -vuotiaasta asti ja sitähän mä aina silloin tällöin fiilistelen kyynel silmässä.

Minkäslaista musiikkia sä muuten kuuntelet ?
-No, sit taas vastapainona niinku mä kuuntelen tälläistä hissuttelu hommaa, ja tota tämmöstä minimaalista tota monipuolista.. Niinku kyl mä sit aika rankkaa musiikkia kuuntelen, jos mä kuuntelen. Et mä en hirveesti muutamia vuosia sattuneesta syystä jaksanu himassakaan sit kuunnella musiikkia. Et semmosta tosi rankkaa räppiä, en mitään semmosta löysää hiphoppia, vaan todella runttausta. Se on musta todella hyvää vastapainoa kaikelle hissuttelulle.

Sä oot Reiskan kanssa tehny sun omaa omakotitaloa MTV3 kanavalla , niin mites edistyy?
Mukavasti kyl. No kaikki greditit Reiskalle ja terveisiä miehelle, mut Reiskahan oli tietynlainen kulissi siinä.
Sehän ei oikeasti kauheasti siinä rakenna. Et se tulee kameran kanssa ja kun kamera käy, niin Reiska ottaa lapion ja tekee kauhean ahkerasti ja kun kuvaja sanoo et se oli siinä, niin se heittää sen pois. Mut muuten niin on ollut tosi hauska proggis ja tietynlailla on yhdistäny huvin ja hyödyn siinä. Se on kohta valmis.

Sä aiot kuitenkin itse asua vielä siinä talossa?
-Joo, niin sika mä en oo, et mä tekisin jotenkin niin koko kansan edessä omakotitaloa ja sitte myisin sen kahen vuoden päästä pois. Ei tarvii veroakaan maksaa, voittoa, jos kahen vuoden päästä sen myy.

Niin vieläkö sä pidät yhteyttä näihin Jyrkin poppoisiin?
- Joo, tosi tiiviisti. Se oli niinku, tää on aika klisee; enemmän kuin työpaikka. Jengi niinku suurin piirtein asu siellä ja vietti vapaa- aikaakin tosi paljon. Siinä vapaa-aika ja työ sillain häilyvästi viiva siinä, siis joka päivä oikeestaan.
Kylmälän Tiina vois meihin poikiin pitää vähän enemmän yhteyttä, mut me pojat käydään lähes päivittäin syömässä ja illalla ulkona.
Ootko muista Jyrkin poppoolaisista kuulu, et miten heillä menee nyt Jyrkin loppumisen jälkeen?
-Kyl ne on onnistunu hyvin ponnahduslautana sitä käyttää, et kautta aikojen Jyrki on ollut hyvä monelle.
Jussi aloittaa nyt Nelosella erään elokuva tv-ohjelmanparissa,(Haluatko Elokuvatähdeksi? -ohjelma)
Villehän on Sessionissa Subtv:ssä ja radio Energyllä. Tiinalla alkaa (en tiedä kuinka salaisuuksia nää on mut..:) kans tv- proggis (MTV3:lta Mitä Ihmettä - ohjelma) ja mulla menee ihan hyvin mediassa ja Joonas on nyt sit ihan oma lukunsa!

Mistä sut voi nyt sit tulevaisuudessa bongata?
Mä en oikeastaan täs nyt sitä voi sanoo, mut sanotaanko nyt et ei tarvii kauhean kauaa venata.

Onko jotain erikoisempia tulevaisuuden suunnitelmia, joita uskollat tässä raottaa vähäsen?
-Voi että kun nyt elettäis tässä vaikka jotain marraskuun loppua tai joulukuun alkua, niin mä voisin kertoa niistä enemmän, mut mä oon nyt vähän semmosessa tilanteessa, etten voi kauhean vapautuneesti niistä puhuu. Mut mul on nyt hyvät suunnitelmat ja yleensä mä oon onnistunu pääsemään viel niissä eteenpäin, vaikka mä oon laiska ja saamaton jätkä niin toivottavasti tälläkin kertaa mä astun askeleen eteenpäin.

Onko sulla jotain ammattia, jota haluaisit vielä kokeilla elämäsi varrella?
-On monia. Tällein siis just ku kikkailee, ettei opiskele mitään ammattia, niin tosiaankin melkein niitä tuleekin mieleen vaihtaa ja et on jotenkin ehkä niinku liikaakin joka paikkaan koko ajan pyrkimässä. Et vois välillä vähän ehkä rauhoittuakin . Mutta on monta nastaa mestaa mitä on läpikäymättä ja roadmapissa on niinku, mitä mä tossa joskus vähän miettinytkin , mitä kaikkea täs vois tehä, ennen ku täyttää vaikka kolmekymmentä, niin kerkeää vielä tekemään. Ja toivottavasti onnistun niissä!Milla Kaikkonen
fym@hattu.net

Katso myös
» Lähetä Free Your Mind postikortti
» Molli Olli Kaivopuiston kesäkonsertin videohaastattelussa