Ohita navigointi

YLE Multifoorumin teemapäivä 10.10.03

YLE Multifoorumi juhlistaa Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää tarjoamalla 24 tunnin kirjallisuusaiheisen teemalähetyksen internetissä ja 10 tunnin teemalähetyksen radioaalloilla Kuopiossa, Lahdessa ja Turussa klo 10-16 ja 18-22.

Luvassa on kirjailijahaastatteluja ja keskusteluja menneiltä vuosikymmeniltä tähän päivään asti. Äänessä ovat muun muassa Ilmari Kianto, Mika Waltari, Kalle Päätalo, Väinö Linna, Hannu Salama, Marja Kyllönen, Reijo Mäki, Pentti Holappa, Harri Tapper, Heli Laaksonen, Leena Lehtolainen…

Teemapäivä tarjoaa myös näkökulmaa suomalaisen kirjallisuuden historiaan esittelyjen ja radiodokumenttien kaut-ta. Esillä on muun muassa Fredrika Runebergin kirjamaailma sekä Minna Canthin ja Aino Kallaksen tuotanto. Ohjelmissa muistellaan myös Tulenkantajien johtohahmoa Olavi Paavolaista ja suomalaisen runouden ja proosan uudistajaa Marja-Liisa Vartiota.

Ajankohtaista asiaa kirjailijaelämästä kuullaan, kun näytelmäkirjailija Miko Kivinen kertoo hullunrohkeasta urava-linnastaan ja tamperelaistunut lehtori Dieter Schmitz valinnoistaan dekkarikirjailijana. Kipparikirjailija Pekka Piri puolestaan kutsuu kuuntelijat mukaansa Atlantin kuohuihin äänikirjansa ”Saagojen kutsu – avoveneellä Islantiin” matkassa. Myös lasten- ja nuortenkirjailijat ovat äänessä: taiteiden moniottelija Esko-Pekka Tiitisen seuras-sa tutustutaan lastenkirjallisuuteen ja Harri Istvan Mäki kertoo nuorisokirjailijan tietopankista, internetistä.

Kansalliskirjailija Aleksis Kiven syntymäpäivää YLE Multifoorumi juhlistaa julkaisemalla teoksen Seitsemän veljestä äänikirjana internetissä.

Kirjallisuus ja kulttuuri on vahva osa YLE Multifoorumia
Tämän vuoden alussa aloittanut YLE Multifoorumi tuottaa tieteen, koulutuksen ja kulttuurin monimediasisältöjä.
10.10. teemapäivänä kuultavat radio-ohjelmat ovat uusintoja tämän vuoden YLE Multifoorumin ohjelmatarjonnasta. Ohjelmiin liittyvä taustoittava monimediamateriaali internetissä on kaikille avointa. Materiaali sisältää ääntä, kuvaa, tekstiä, videoita ja äänitearkistoja.

YLE Multifoorumi kuuluu internetissä, radioaalloilla ja digitaalisella DAB-kanavalla
YLE Multifoorumin ympärivuorokautinen lähetysvirta on kuunneltavissa maailmanlaajuisesti internetin välityksellä reaaliaikaisena tai on-demand-palveluna milloin tahansa. Lähetykset kuuluvat päivittäin myös radioaalloilla Kuopiossa, Lahdessa ja Turussa klo 10-16 ja 18-22 sekä digitaalisella DAB-kanavalla pääkaupunkiseudulla ympäri vuorokauden.

YLE Multifoorumi on verkottunut monimediakanava
YLE Multifoorumi rakentaa kaikille avoimia julkisen palvelun verkkoviestintä- ja oppimisympäristöjä.
Sisällöntuottajina ovat muun muassa YLE Kantti Kuopiossa, Radio Moreeni Tampereella, Nettiradio Mikaeli Mikkelissä, YLE Masto Lahdessa, YLE Arkki, YLE Multiradio, Radioarkisto ja Opetushallitus Helsingissä, työelämäportaali PAJA Jyväskylässä ja Radio Aurora Turussa.YLE Multifoorumin lehdistötiedote 08.10.03
fym@hattu.net

Katso myös
» YLE Multifoorumi
» Yle Nuoret