Ohita navigointi

Modlichan Toinen Perhe

Dokumentti Modlichan toinen perhe kertoo puolalaisista punkkareista jotka lähtevät Berliiniin paremman elämän toivossa, siitä miten he tienaavat elantonsa, miten ja missä he asuvat ja kuinka he selviytyvät Berliinin kaduilla.

Kävin katsomassa dokumenttia Kettupäivillä 27.11.2001.

Modlichan toinen perhe on dokumentiksi minusta oikein hyvä. Itse en ole erityisemmin mikään dokumenttien ystävä, mutta tämä säväytti minua todella hyvin. Dokumentti antoi minusta punkkareista yllättävän positiivisen kuvauksen. Siinä ei nimittäin näytetty minkäänlaista tappelemista tai riehumista, lähes tauotonta ryyppäämistä lukuun ottamatta. Se kuitenkin osoitti ettei heidän elämänsä mitenkään helppoa ole, kuten saattoi arvatakin.

Ääni ja kuva työ olivat kummatkin onnistuttu toteuttamaan hyvin. Varsinkin ääneen oli mielestäni paneuduttu erityisen huolella. Dokumentti itsessään ei antanut kovinkaan paljon vastauksia eikä saattanut Modlichan tarinaa mitenkään päätökseen, mutta en usko että se oli tarkoituskaan eikä dokumentti sitä kaivannutkaan. Kolmenkymmenen minuutin pituuskin oli oikein hyvä, pidempi olisi saattanut jopa tylsistyttää katsojan aivan uuvuksiin. Modlichan toinen perhe on minusta hyvin ja huolella toteutettu dokumentti. Toivottavasti sitä esitetään jatkossa muuallakin, jotta ihmiset joita se kiinnostaa voivat tutustua siihen.


Modlicha ja hänen punkkari ystävänsä elättivät itsensä pesemällä ruuhkassa seisovien autojen tuulilaseja.


Ohjaus: Kirsi Liimatainen
Tuotanto: Polttimo/ Jari HeintiePaltsa 07.02.01
paltsa@excite.com

Katso myös
» YLE multifoorumi
» Lähetä Free Your Mind postikortti