Ohita navigointi

Mediakeskuksen avajaiset

Henna "Salatut elämät" Vänninen ja Ruben "R-studio" Stiller nuorten mediakeskuksessa avajaisviikolla.

Sauli, vakikävijä, kuvaa hattutehtaan tunnelmaa:

Kun tulee BigHattiin saa heti lämpimän tervetulotoivotuksen ja meno on sitä joka päivä. Jos hyvin käy, Jussi on mestoilla opettamassa 3D Maxin niksejä. Antti on nurkkakoneella ja Sippe tai Pirkka on kopissa. Mats raapii päänsä kaljuksi musastudiossa pohtien Reasonin saloja. Eikä pidä unohtaa Reijoa ja Leenaa, jotka hoitavat maanpäällisen paperityön. Hannes ja Saija ovat tulevia työläisiä, Jesse mukaan lukien. Risto on työläisenä, vaikka sitä ei heti uskoisi. Hatussa voi tehdä elokuvaa, animaatiota, musiikkia ja harjoitella kuvausta, laitteiden käyttöä, fotaria ja ihan mitä vaan.
Astu sisään, näe, koe ja kuule itse!

Avajaisviikolla hattutehdas on auki tiistaista torstaihin klo 14-21 ja perjantaina klo 14-22. Keskiviikkona 13.3. hatussa vierailevat Henna Vänninen ja Ruben Stiller. Heiltä voi udella mediamaailman seksikkyyttä ja todellisuutta klo 17.30. Samaisena keskiviikkona esiintyy klo 19 teatteri Utopia näytelmän Hajuton ja mauton. Kahdenkymmenen minuutin teatterinpätkään sisältyy videotekniikkaa ja puheteatteria.
Aukioloaikoina voit seurata ja testata editointia, väkätä fotoshopia, videojukkailla, kuvata sekä räpätä äänistudiossa.
Perjantaina 15.3. hattutehtaalla jammaillaan Kuukumina poppoon tahdittamana. Tiedossa myös vanhoja, jopa nostalgisia silloisten nuorten tekemiä videopätkiä 1980- ja 90-luvuilta, pientä tarjoilua, seurustelua ja jotain yllätysohjelmaa, kukapa tietää!
Maanantaina 11.3. on tiedotustilaisuus klo 14, torstaina 14.3. klo 14-16 päiväkahvit naapureille ja nuorisoasiainkeskuksen työntekijöille ja perjantaina 15.3. klo 14-16 tilaisuus yhteistyökumppaneille ja verkostolaisille.


Ettei totuus unohtuisi

Nuorten mediakeskus on tarkoitettu mediasta kiinnostuneille nuorille. Mediakeskuksessa tehdään juttuja verkkoon (http://www.yle.fi/free), lehteen (mm. Curly), televisioon (mm. TV 1:n nuorten ohjelmat) ja radioon (mm. Lähiradio) - monimediallista kuvaa, ääntä ja tekstiä. Mediakeskuksessa voi oppia mm. kuvaamaan, kirjoittamaan, haastattelemaan ja editoimaan. Lisäksi voi tutustua erilaisiin tietokoneohjelmiin, multimediatuotantoihin, animaatioihin ja efekteihin. Kuka tahansa nuori voi astua sisään ja heittää idean kehiin; nuoret luovat otsikot itse. Mediakeskus tarjoaa opastusta ja ohjausta omille ohjelmaideoille, videoille ja editoinnille. Kuva- ja äänistudiot, editointipisteet ja tietokoneet ovat nuorten käytössä.
Nuorten mediakeskuksessa on hulvaton meininki ja hulppeat nuorisotyöntekijät. Mikään inhimillinen ei ole meille vierasta, toivottavasti ei Sinullekaan! Nuorten mediakeskus ei hapetu pelkästään omassa tilassaan vaan erilaiset ryhmät liikkuvat tapahtumissa ja tekevät juttuja erilaisista kaupungilla, kuppiloissa, luolissa ja nuorisotaloilla tapahtuvista nuoria liippaavista jutuista.
Tule mukaan, astu sisään ja kokeile rajojasi!


Yhteystiedot

Nuorten mediakeskus
Lönnrotinkatu 30 c (sisäpiha), 2 krs.
00180 HelsinkiLeena Ruotsalainen 10.03.02
leena.ruotsalainen@nk.hel.fi

Katso myös
» Lähetä Free Your Mind -postikortti
» Ylen multifoorumi