Ohita navigointi

Loistetta Kotkaan


Nuori Kulttuuri 02 Loisteen Cabareen päätöstapahtumassa julkistettiin valtakunnalliseen teatteritapahtumaan Kotkaan 24.-25.05.02 valitut nuorten teatteriryhmät.

Espoosta Kotkaan matkaa kaksi ryhmää
Kotkaan valittiin Hyökyvuoren lapsiteatteri esityksellä Kunnon poika. Ryhmässä on neljä 9-10-vuotiasta poikaa. Raadin palautteessa todettiin, että esitys huokuu taitteellista laatua ja täysipainoista roolityötä.
Tanssiteatteri Substanssi pakkaa myös laukkunsa valtakunnalliseen tapahtumaan esityksellään Radar. Substanssissa on 13 14-16-vuotiasta nuorta. Raadin mukaan ryhmän esitys on yhtenäinen ja kokonainen. Ryhmää pidettiin myös omassa luokassaan esiintyjien innostavasta ja läsnäolevasta mukanaolosta esiintyjien ikään nähden.

Vantaalta valittiin yksi ryhmä

Vantaan ryhmä on täynnä valovoimaisia esiintyjiä, kertoo raati palautteessaan. Martsarin eli Martinlaakson lukion 60 nuorta ovat 17-18-vuotiaita. Ryhmä on koonnut esitykseensä Lentoon kokeiluja ja yhdistelmiä.
Valittu ryhmä edustaa myös äänenkäytössään voimaisuutta. Ilo oli katossa ja ääni myös, kun Cabareessa ilmoitettiin Martsarin valinnasta. Martsari olisi voinut saada Oscarin parhaasta huudosta ja riemusta.

Helsingistä lähtee kolme ryhmää

Vaikeasti lausuttava puheteatteriryhmä Anonymos Spectaculos oli yksi valituista. Ryhmän 8-10 14-15-vuotiasta esiintyjää teatterisoi Sisäpiirin kertomuksia. Ryhmä sai myös hyvän huumorin ja elämänfilosofian Oscarin.
Tamara Rasmussen opiston ja Käpylän musiikkiopiston 25 hengen ryhmä lähtee Kotkaan esityksellä La Comedia. Musiikkiteatteriryhmäläiset ovat 14-15-vuotiaita. Oscarissa sanotaan, että ryhmä on kyennyt yhdistämään eri taiteenlajit tasapainoiseen omaan ilmaisuun.
Neonvalokaupunki esitys on rakennettu nuorisoasiainkeskuksen toiminnassa. Musiikkiteatteria esittävä 25 hengen ryhmä 14-18-vuotiaita loihti esityksessään heittäytymisen, riskinottokyvyn ja itsensä peliin pistävän rohkeuden, kuten Oscarissa painotetaan. Ryhmän ohjaaja Sami Saikkonen sai kunniakirjan kunnianhimoisesta taiteellisesta panostuksesta nuoriin.

Yli viikon pelkkää Loistetta - tarkat luvut

Kotkaan lähtee 129 nuorta teatterinharrastajaa ja esitysten yhteiskesto on 200 minuuttia. Mukana on kaksi puheteatteria, kaksi tanssiteatteria, yksi musiikkiteatteri sekä yksi kokeiluista ja yhdistelmistä koottu esitys. Onnea matkaan!
Valtakunnallisen tapahtumaan valittiin siis kuusi ryhmää. Hyvä on muistaa, että reilun viikon aikana valittujen lisäksi mukana oli 40 muuta nuorten teatteriryhmää ja yhteensä 600 nuorta. Kaikki ovat rohkeita! Jokainen ansaitsee tunnustuksen! Loiste jatkukoon!Nuorten media 10.03.02
fym@hattu.net

Katso myös
» Loiste! -tapahtuman kotisivut
» Nuori kulttuuri -tapahtuman kotisivut