Ohita navigointi

Loiste! Teatterikatselmus Narrissa


Minä , Vanha näyttelijä ja nuoriso-ohjaaja , joka loistin Narrissa raadin sihteerinä vajavaisin avuin.
Katsoin ja kuuntelin arvioita kuudesta esityksestä, ryhmät olivat: Parasta ennen, Suuri Pähkinä, Otukset, Automaatti, Kallion lukio, For United Friens Only.

Myönnän olen Kateellinen!
Esitykset olivat uskomattoman hulvattoman luovia, näyttelijät näyttelivät intoa hehkuen ja vapautuneesti sekä olivat vielä itse kirjoittaneet näytelmänsä. Esitykset siis olivat taatusti ennennäkemättömiä. Ajattelin, en minä vain olisi osannut ja uskaltanut silloin nuorena, vai olisinko jos olis saanut tällaiset puitteet? Minä näyttelin tylsiä aikuisille kirjoitettuja tekstejä pahvikulisseista tai vähän pienempänä jotain joulukuvaelmaa. Niin, näissä esityksissä oli musiikkia ja meininkiä ja koskettavuutta, eikä paljon mitään lavasteita, joiden sekaan pääsisi piiloon. Ryhmillä tuntui vielä olevan hauskaa ja taisivat olla ainakin kavereita, jos ei nyt ihan ystäviä kaikki keskenään. Niin, kateeksi siis käy, mutta toki sain minäkin hyvän mielen ja ajateltavaa viikonlopun jälkeenkin.

Mitä se raati siellä teki?
Mutta minulla on vielä työsarkaa edessä, pitää kirjoittaa raatilaisten arvioit kirjalliseen muotoon. Niin raati antoi palautetta kaikille esiintyjille ja valitsee valtakunnalliseen tapahtumaan lähetettävät esitykset, vielä mietittiin Kunniakirjoja ja Oscareita. Monessa kohtaa mainio raati, joutui häkellyksen ja ihmetyksen valtaan, eihän kaikkia voi kuitenkaan palkita, miten tehdään valinta?
Palautteessa sai tietää myös paljon taustoista, sellaistakin mitä ei esitystä katsellessa olisi osannut ajatellakaan, ihanaa pääsisin kuitenkin kulisseihin!


Mainiot raatilaiset: Venla Saartamo, Inkeri Rosilo,
Tuomas Skopa ja siht. Tarja Laiho

Pääset vielä kokemaan Loistetta:
Club Shine! Kulttuuriareena Gloriassa pe 8.3. klo 20.00
Näet Loisteen parhaimmistoa, videokoosteita, pääset tanssimaan jne…

Loiste Cabaret: Kulttuuriareena Gloriassa la 9.3. klo 18.00
Päätösgaala, jossa paljastetaan valtakunnalliseen tapahtumaan lähtijät, jaetaan kunniaa.Tarja Laiho 06.03.02
tarja.laiho@nuoriso.hel.fi

Katso myös
» Loiste! -tapahtuman kotisivut
» Nuori kulttuuri -tapahtuman kotisivut