Ohita navigointi

Loiste! Breakdance 2001


Kolumni:Breakdance

Suomalaisten maailmanennätysluokan dopingtapauksen maailmanennätysluokan uutisointia on välillä voinut seurata hiukan huvittuneenakin. Ehkä erityisen huvittava piirre on ollut päivitteleminen siitä kuinka ”palvottujen karpaasien” käryt turmelevat nuorison tajun urheilun ja elämän etiikasta.

Hiihtäjälegendojen idoliarvoa punnittaessa on tainnut kuitenkin kaiken hässäkän seassa eksyä vaa’alle muutaman vaaksan verran liikaa jäisiä havuja. Koska Mika Myllylä on viimeksi on ollut Britannian klubilistan ykkösenä trance-renkutuksella? Mitkä trendikkäät vaatemerkit sponsoroivat Harri Kirvesniemeä? Milloin freestyle:lla on tarkoitettu Jari Isometsän huikeita loppusuoran luisteluvetoja miesten viestissä?

Niinpä, muodit vaihtuvat liikunnassakin. Skeittaus ja lumenpölyttämisen lasikuitulaudallakin alkavat olla jo hiukan vanhoja juttuja ja tällä hetkellä kovimmassa huudossa on Breakdance.

I'm sorry, did I break your concentration?

Breikkaajat nousevat hyvinkin nuorista, sillä valtaosa breikkauksen harrastajista on vielä ala-aste ikäisiä poikia. Ehkä piristävin näkemäni tapaus Loiste! –festareilla oli kahden 9-vuotiaan ja yhden 10-vuotiaan pojankoltiaisen muodostama Bad Boy Breakers -ryhmä.

Ryhmän Elias, Juhana, Otto kertovat harrastaneensa breikkausta ”kai kaksi vuotta”, samoin moni heidän kaverinsa. Breikkaus on selkeästi nouseva juttu myös heidän luokallaan.
- Suunnilleen kaikki pojat breikkaavat, mutta ei ne osaa kovia monia liikkeittä. Ne vaan lähinnä hyppii, pojat kertovat.

Poikien show:n nähtyään alkaa jo uskoa, etteivät he turhaan vähättele luokkatovereidensa taitoja. Bad Boy Breakers kun venyy vetreimmillään samanlaisiin suorituksiin mitä Bomfunk Mc’sin breikkiryhmä Savage Feet Music Tv:n palkintogaalassa. Ei ihme että pojat mainitsevatkin Bomfunkien videot yhdeksi innoittajistaan.Janne Salomaa 13.03.2001
riikka.seljanpera@nk.hel.fi

Katso myös
» LOISTE! infosivut
» DanceAction