Ohita navigointi

Loiste! Baletti 2001


Perhoset vatsassa, baletin pyörteissä

Varmastikin yksi vaativimmista tanssinmuodoista on baletti. Se vaatii tanssijalta paljon niin henkisesti kuin fyysisesti. Mikä sitten saa harrastamaan balettia? Asiasta oli otettava selvää.

Kolmesta yhdeksään vuotta Amica Backmanin tanssikoulussa tanssineet Laura Kekki, Lotta Lehtonen ja Anna Niemi valaisivat minulle asiaa. Tyttöjen mukaan juuri haasteellisuus on baletin parhaita puolia. Tytöt ovat tanssin ohella oppineet hallitsemaan paremmin kehoaan ja heidän itsekurinsa on kasvanut roimasti.

Baletin työt aloittivat ajauduttuaan tunneille yksin, tai kaverin kanssa. Sitä päätöstä he eivät ole tähän päivään mennessä katuneet. Loisteesta tytöt kuulivat heidän opettajalta, joka kehotti heitä suunnittelemaan koreografian ja osallistumaan. Siitä alkoi kolme viikkoa kestänyt uurastus, oli etsittävä sopivaa musiikkia, keksittävä itse tanssi, sekä tietysti harjoiteltava.

Tytöt haluavat rohkaista kaikkia tulemaan mukaan, he eivät itsekkään ole olleet kovin nuoria heidän baletti harrastuksen alkaessa, on väärin ajatella, että balettia ei voisi aloittaa myöhemmässä vaiheessa, tytöt sanovat hetkeäkään miettimättä.Anna Itkonen 10.03.01
riikka.seljanpera@nk.hel.fi

Katso myös
» LOISTE! infosivut
» DanceAction