Ohita navigointi

Helsinki-Vantaa kalliot

Salainen paikka josta moni on kuullut. Useampi on harkinnut seikkailuretkeä kohteeseen. Helsinki - Vantaa lentokenttä ja kiitotien päässä oleva kallio on suosittu sunnuntaipäivän retkikohde.

Kiitotien kallioille on kaikesta salamyhkäisyydestä huolimatta esteetön pääsy. Paikalle pääsee joko lentämällä kentälle ja kävelemällä sinne. Helpompaa on asua lähellä, ottaa pyörä alle. Paikalle pääsee ajamalla Tuusulantietä Maantiekylään asti, siltojen yli ali vasemmalle ja kallio onkin jo edessä. Kallioille johtaa leveä polku. Vieressä on Lemminkäisen joku työmaa. Kun paikalle saapui, kallio oli täynnä perheellisiä ja muutamia rakastavaisia. Pusikon kätköstä tulee esiin vanhempi herra joka ei tahtonut kuvaan. Johtuiko sitten siitä että korvassa oli kuulokkeet ja kädessä radioskanneri jolla todennäköisesti lentokentän radioliikennettä kuunteli.

Äänimaailma mikä vallitsee koneen lentäessä yli on sanoinkuvaamaton. Ääni kuin suorastaan karkaa johonkin. Toiset koneet tulee hyvinkin alhaalta ja toiset hyvinkin korkealta.

Itse kiitotielle on matkaa runsaasti. Kallioiden alhaalla on pusikkoa, suorastaan ryteikköä. Toki piti käydä katsomassa missä aita tulee vastaan. Pitkälle ei tarvinnut rämpiä. Edessä oli runsaasti piikkilankaa. Piikkilangat ymmärtää. Vain tyhmä tai hullu kapuaa aidat yli. Vartiointiliikkeen auto kaartelee paikalle. Rutiinitarkastus. Päätämme nousta takaisin aidan vierestä ylös kallioille.

Paikalta ei tahdo lähteä pois. On hieno fiilis olla jykevällä kalliolla kun muutama kilo rautaa tulee pään yli. Sen on huomanneet muutkin ja roskia joka puolella. Rikottuja pulloja sekä tupakantumppeja.

Teksti-TV kertoo milloin koneita laskeutuu. Ei muuta kuin seuraavan kerran mukaan eväät.

Koneet tulevat suoraan yläpuolelta. Ei ääntä videossa.

Kesto : 00:40

» Hitaat yhteydet 56 kbps

» Nopeat yhteydet 256 kbpsTutkintajaos 09.10.02
fym@hattu.net

Katso myös
» Ilmailulaitos
» Helsinki-Vantaa Airport (HEL)