Ohita navigointi

Kupla näkee päivän valoa

Radion ohjelmakartta liitutaululla

Kupla ohjelma sai alkunsa, kun Miimu eksyi Free Your Mind:n sivuille ja huomasi ilmoituksen, jossa haettiin radiotoimittajia Radio Punahattuun. Miimu ilmoitti olevansa kiinnostunut, muttei halunnut pitää ohjelmaa yksin, joten hän pyysi Hessua mukaansa. Lyhyen harkinnan jälkeen Hessu ilmoitti olevansa mukana.

Tytöt olivat pyöritelleet monia nimivaihtoehtoja ohjelmalle, kun Miimu keksi nimen Kupla. Nimi oli lyhyt ja ytimekäs, tytöt ajattelivat sen jäävän helposti mieleen. Lisäksi nimi kuvasi hyvin ohjelmaa, Kupla voi sisältää mitä tahansa.

Kupla näkee päivän valoa
Ensimmäinen Kuplan lähetys oli 27. maaliskuuta. Ohjelman aiheet liittyvät nuorten elämään ja arkeen, eivätkä tytöt valitse aiheita jotka eivät kiinnosta heitä pätkääkään. Ohjelmaan sisältyy aina johonkin erikoisempaan harrastukseen tutustuminen, esimerkiksi sirkukseen. Tytöt kertovat myös ensi-ilta elokuvista, sekä television tarjonnasta. Ohjelmassa on kuultu tämän lisäksi julkkispuheluita sekä musahaastatteluja. Studioon on saapunut tässä kevään aikana muutama vieraskin, kuten Esa Nummela sekä Extreme Duudsoneiden Jukka. Tiistaina 20. toukokuuta, Kuplalla oli erikoislähetys jonka vieraaksi saapui Jari Sillanpää.

Kuplassa soitetaan noin 5-7 kappaletta per lähetys. Musiikki on tyttöjen lempimusiikkia, eikä tarkoituksena ole soittaa viimeisimpiä listahittejä. Miimu kuuntelee mielellään suomipoppia, kuten Apulantaa, Maija Vilkkumaata ja The Rasmusta. Hessu puolestaan pitää iskelmistä, joten Kuplassa on kuultu myös ikivihreitä.

Työskentely Hattutehtaalla
Tytöt kiittelevät Hattutehdasta siitä, että ovat saaneet vapaat kädet lähetyksiensä toteuttamiseen. Kukaan ei ole tullut kesken lähetyksen sensuroimaan tai muuta vastaavaa, he toteavat yhdessä. Apua on myös saanut aina, mikä on positiivista.
Tytöt vertaavat Kupla ohjelman tekoa myös työharjoitteluunsa Ylellä. Heidän mukaansa Hattutehtaan toiminta on eronnut työharjoittelun toiminnasta siinä mielessä, että Hattutehtaalla ohjelmia tehdään harrastuspohjalla.

Hattutehtaalla pyörii viikoittain yksitoista eri ohjelmaa. Hessu ja Miimu pohtivat, että muiden ohjelmien juontajat ovat pääasiassa päätyneet pitämään radio-ohjelmaa sitä kautta, että ovat hengailleet Hattutehtaalla. Tytöt puolestaan eivät olleet käyneet aiemmin Hattutehtaalla ja nykyäänkin käyvät vain pitämässä viikoittaisen lähetyksensä. Tytöt toteavat olevansa myös jonkin verran vanhempia kuin muut radiojuontajat. He kokevat silti saaneensa samanlaista kohtelua kuin muutkin.

Kuplan tulevaisuus on vielä auki, se riippuu siitä mihin tytöt päätyvät opiskelemaan. Saattaa olla, etteivät he ole ensi syksynä lähelläkään Helsinkiä, mutta molemmat ovat kyllä innoissaan jatkamassa Kuplaa jos siihen on mahdollisuus.

Erikoislähetys Jari Sillanpään kanssa
Jari saapui Hattutehtaalle puoli kahdeksan aikaan tiistai-iltana ja lähetys alkoi kello kahdeksan. Ohjelmassa riitti keskustelunaiheita, studiossa soi Jarin musiikki ja lähetykseen saatiin useita puheluita. Lähetys kesti noin puoli yhteentoista asti, Kuplan erikoislähetys oli siis myös erikoispitkä. Torstaina 22.5. oli Kuplan tämän kevään viimeinen lähetys, jossa tytöt puhuivat kesästä ja esittivät toisilleen kysymyksiä tavallisen ohjelman lomassa. Kupla on siirtynyt kesälomalle.Miia Turunen 27.05.03
fym@hattu.net

Katso myös
» Kuplan info
» Osallistu radiotoimittajaksi