Ohita navigointi

Kuja-kissa kotona

Kujaa metsästämässä Mellunmäessä


Pentukissa Kuja karkasi kotoaan mellunmäestä 19.10. 2002. Perjantaina 22.11 tuli puhelin soitto, jossa kerrottiin havainto kadonneesta kissasta.

Yhdeksän aikoihin illalla lähdimme pakkaseen mukanamme kissanpyydys, jonka olimme saaneet lainaksi HESYltä. Kujan havaitsemisesta ei ollut kulunut tuntiakaan kun olimme virittäneet loukon niille kulmille, joilla katti oli nähty.

Kissa oli havaittu Mellunmäen metroaseman lähettyvillä. Loukon virittämisen jälkeen kiersimme paikat ja kävelimme vielä uudestaan tarkalle havaintopaikalle. Silloin näimme kissan siellä värjöttelemässä.

Yritimme lähestyä kissaa, mutta se oli mahdotonta ja niinpä siirsimme loukon lähellä Kujan lymyily paikkaa. Menimme itse seisoskelemaan noin 10 metrin päähän ja odottelemaan kissan ilmaantumista.

Kahden minuutin odottelun jälkeen Kuja luikki kolostaan. Katseli meitä hetken ja meni loukolle. Varovaisesti se asteli pyydykseen ja lopulta se sulkeutui. Saimme karkulaisen kiinni.


Takaisin kotona

Veimme pahalta haisevan, mutta muuten kunnossa olevan kissan takaisin kotiin. Reissullaan väsähtänyt ja hieman nälkäinenkin poikanen oli kasvanut ja turkista oli tullut paksu talviturkki.

Kotona oli aluksi pieniä vaikeuksia. Nyt noin puolivuotias kissa kun oli ollut reissullaan 5 viikkoa ja ensireaktio olikin sähinää ja maukumista.

Muutamien vaikeiden minuuttien jälkeen Kuja kuitenkin ymmärsi olevansa turvallisessa ympäristössä ja vieläpä kotonaan. Oivalluksesta seurannut puskeminen, kehrääminen ja syliin tunku viestitti Kujan olevan tyytyväinen löytymiseensä.

Viikonloppu sujuikin makoillessa, nukkuessa ja syödessä. Oikeeseen aikaan osasi katti palata, sillä onhan Joulu jo lähellä ja pukilla varmasti jotain erityisen mukavaa pikkukissoille.

Suurkiitos kaikille kissanpyynnissä auttaneille

Ilmoitimme kissan kadonneeksi Hesylle, pieneläinklinikalle ja teimme ilmoituksia Mellunmäen lyhtypylväisiin.Kahdesti saimme kadonneesta kissasta havainto puheluja, jotka tulivat aina juuri silloin kun olimme jo luovuttamassa toivosta.

Ensimmäisellä kerralla löysimme pikkukissan jälkiä silloisella havaintopaikalla. Silloin myös kaverini kertoivat HESYn lainaavan karkulaisten kiinnisaamiseksi pyyntiloukkuja. Toisella kerralla loukuttaminen onnistui, kun meillä oli jo loukku valmiiksi lainassa.

Vielä kerran kiitokset!Saija 25.11.2002
saija@supafly.net

Katso myös
» Kissa karkuteillä - Free Your Mind
» Helsingin eläinsuojeluyhdistys