Ohita navigointi

Kissa karkuteillä

Kuja hukassa


Lauantaina 19.10 karkasi pikkuinen Kuja-niminen kissa kotipihaltaan Mellunmäestä. Kuja on pieni (n.5kk.), kiltti, kokonaan musta, leikkaamaton poikakissa.

Oletko nähnyt?

Kaikista tiedoista saa kirjoittaa
» saija@supafly.net

Kiitos!

Oletko hukannut lemmikkisi?

Ota yhteyttä paikkakuntasi löytöeläinten talteenottopaikkaan. Pääkau-punkiseudulla ne ovat: Helsingin yliopiston yliopistollinen eläinsairaala eli pieneläinklinikka ja Helsingin eläinsuojeluyhdistys (HESY). Pieneläinklini- kalle eläimen etsintäkuulutus on uusittava 15 päivän välein. Lisäksi on hyvä tehdä lähialueelle paperisia katoamisilmoituksia, joita voi kiinnittää vaikka alueen ilmoitustauluihin.

Kun eläimesi löytyy tee siitäkin ilmoitus kaikkiin niihin paikkoihin, joihin olet tehnyt katoamisilmoituksen ja käy poistamassa omat ilmoituksesi ilmoitustauluilta.

Löytyikö eläin?


Suomessa karkailee vuosittain paljon lemmikkejä. Jos löydät yksinäisen kotieläimen, on hyvä tarkistaa onko se kunnossa. Katso onko sillä panta ja ota yhteyttä omistajaan, jos pannassa on puhelinnumero. Lemmikeillä voi olla myös tatuointi vasemmassa korvassaan tai huomaamaton mikrosiru niskanahkansa alla. Suositeltavaa on soittaa joka tapauksessa löytöeläinten talteenotto- paikkaan. Niistä saat myös varmasti jatko-ohjeet kuinka toimia.

Löytämäsi lemmikin omistaja ei välttämättä tiedä tai ei tajua ottaa yhteyttä pieneläinklinikalle tai HESYyn. Tarkkaile lähiseudun ilmoitustauluja ja puhelinpylväitä, jos niistä löytyisi omistajan jättämiä katoamisilmoituksia.

Löytäessäsi kotieläimen on hyvä toimittaa se Helsingissä joko pieneläinklinikalle tai Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle tai vähintään tehdä puhelinilmoitus, jotta eläimen alkuperäinen omistaja voi löytää eläimensä.

Haluatko auttaa kodittomiksi jääneitä eläimiä?

Helsingin eläinsuojeluyhdistys pyrkii saamaan kodin kaikille löytöeläimille. Ensisijaisesti lemmikit tietenkin halutaan palauttaa alkuperäiseen kotiinsa, mutta välillä omistajia ei löydy ja silloin ne saavat tilapäisen suojan eläinsuojelukeskuksen tiloista.

Uuteen kotiin pyritään sijoittamaan ne eläimet (kissat, koirat ja kanit), joiden omistajaa ei ole löytynyt. Jos haluat antaa kodin löytöeläimelle, ota yhteyttä HESYyn.

HESYllä eläimet käyvät lääkärintarkastuksessa, rokotetaan ja leikataan. Useimmat eläimet ovat kilttejä ja kotioloihin tottuneita.

Älä ota kesäkissaa!


Eläimen ottaminen on aina iso asia. Eläinten poikaset ovat söpöjä ja voisit haluta ottaa sen vain vähäksi aikaa. Ota eläin vain sellaisessa tilanteessa, kun tiedät varmasti voivasi kantaa siitä vastuun sen koko elämän ajan. Jos vähääkään mietit pystytkö pitämään eläintä, on parempi olla sitä ottamatta.

Toki ihmisillä muuttuvat elämäntilanteet: allergia saattaa puhjeta tai muutto kauas tulla yllättäen. Jos sinun tilanteesi pitää eläintä muuttuu radikaalisti, yritä hankkia lemmikillesi hyvä koti. Kysele tutuilta, olisiko jollakulla mahdollisuutta ottaa sinun lemmikkisi tai jätä ilmoituksia vaikka kauppojen ilmoitustauluille. Myös paikallisesta eläinsuojeluyhdistyksestä voi olla apua.

Pieneläinklinikka

Käyntiosoite: Hämeentie 57
(kts. Helsingin puhelinluettelon
karttasivu 52, 87/77)
Pieneläinsairaala
Ajanvaraus:09 - 191 49601
Päivystys:09 - 191 49600

HESYn toimisto

p. (09) 7774225.
Eläinsuojelukeskus - Löytöeläin tilat
Osoite: Yhdyskunnantie 11 (Kansantien kulma)
Perille pääset Itä-Pakilan bussilla n:o 64Saija 25.11.2002
saija@supafly.net

Katso myös
» Kuja-kissa löytyi
» Helsingin eläinsuojeluyhdistys