Ohita navigointi

Kiasma juhlii

kuva Joel Rosenberg - Kuvataiteen keskusarkisto

Kiasma juhlii 5-vuotissyntymäpäiväänsä sunnuntaina 18. toukokuuta. Kello 12-17 nähdään värikästä ohjelmaa, ja museoon on vapaa pääsy koko päivän ajan.

Juhlaohjelmassa on ajateltu erityisesti lapsia. Päivän tapahtumat liittyvät sekä Yöjuna-kokoelmanäyttelyn että Yinka Shonibaren värikkään Lainahöyhenissä näyttelyn teemoihin. Klo 12 länsiafrikkalainen Wonuwali esittää Kiasman aulassa tanssia ja musiikkia ja klo 14 ryhmä laulattaa ja tanssittaa lapsia ja aikuisia Viidennessä kerroksessa. Viidennessä kerroksessa voi myös kokeilla, miltä tuntuu asettautua uusiin rooleihin. Paperipaja, pikakierroksia näyttelyihin ja yllätyksiä on tietenkin päivän ohjelmassa. Lisäksi klo 13 ja 16 esitetään Kiasma-teatterissa suosittu uuden suomalaisen sirkuksen esitys Odotustila, jossa nuori jonglööri ja taikuri luovat lähes surrealistisen tilan Kiasma-teatterin näyttämölle. Ilmaiset liput Odotustila-esitykseen noudettavissa infosta sunnuntaina klo 12 alkaen.

Kiasman lyhyessä historiassa on ollut sata näyttelyä, 140 Kiasma-teatterin esitystä ja 95 luentosarjaa tai muuta tapahtumaa. Ne ovat houkutelleet Kiasmaan yli 1,4 miljoonaa kävijää puhumattakaan kaikista niistä, jotka ovat kansoittaneet aulatilat kahvilaa, kauppaa ja wc:tä myöten. Kiasman linjakseensa määrittelemä moniäänisyys täydentyy yleisön äänellä, yleisön ääni on vahvasti esillä myös Kiasman 5-vuotisjuhlissa. Osoitteessa http://www.kiasma.fi löytyy kooste museon saamasta yleisöpalautteesta sekä luettelo Kiasman ohjelmistosta viiden vuoden ajalta.Kiasma, kuva Joel Rosenberg - Kuvataiteen keskusarkisto 14.05.03
fym@hattu.net

Katso myös
» http://www.kiasma.fi
» Kuvia Kiasmasta