Ohita navigointi

Kesähulinat


Lassilan nuorisotalon lehtimies- ja lehtinaiskurssin kirjoitussatoa 10-14.6.2002 Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen, Lassilan nuorisotalon, järjestämälle kesäakatemian lehtimies ja lehtinaiskurssille osallistui kahden viikon aikana kymmenen lasta ja nuorta.

Nuoret hallitsivat tietokoneen ja internetin käyttöä erittäin hyvin. Kurssien tarkoituksena oli tutustuttaa lapsia ja nuoria lehtiyön ihmeelliseen maailmaan. Toisella kurssiviikolla ryhmä koostui 10-13 vuotiaista nuorista. Seuraavassa toisen kurssiviikon kirjoitussatoa. Lassilan nuorisotalo kiittää Länsi-Helsingin Uutiset-lehteä ja toivottaa oikein aurinkoisia lomapäiviä lehden lukijoille.

Helsingin tanssiopisto

Helsingin tunnetulla tanssiopistolla tanssitaan melkein koko vuoden ympäri. Opiston 33:lla toimipisteellä pidetään tunteja erilaisille "tanssilajeille". Lajeista valikoiminen voi olla vaikeaa, ellei
ole mitään vaatimuksia sille. Helsingin tanssiopistolla löytyy tunteja klassisesta baletista hip hoppiin ja jazz-tanssiin. Oman lajin löytää varmasti. Voit käydä katsomassa tai kokeilemassa valitsemallasi tunnilla ja päättää sitten vasta aloitatko tanssin harrastuksena opistolla. Tanssi ei ole kovin kallis harrastus mutta ei suinkaan maksuton. Varusteista vain sen verran että pitkä tukka sidotaan kiinni ja korut ja kellot jätetään pois tunnille mentäessä.
Melkein jokaiselle tanssilajille on omat varusteet; lisätietoja saat opiston nettisivuilta. http://www.helsingintanssiopisto.fi

Näin kesäisin tanssiopisto järjestää tiiviskursseja ja leirejä, joilla niin ikään tanssitaan. Sinun ei tarvitse omata aiempaa kokemusta lajista jos päätät mennä opiston tiiviskurssin peruskurssille. Peruskurssit ovat vähän yli viikon mittaisia kursseja joilla ehdit tutustua lajiin ja oppia perusasioita.
Helsingin tanssiopisto on nyt kesälomalla lukuun ottamatta illalla pidettäviä kurssitunteja, mutta syksyllä alkavat varsinaiset tanssitunnit ja ne jatkuvat taas aina toukokuuhun saakka. Syksyn alussa opisto haluaa välttää puhelinruuhkia joten jos mahdollista ilmoittautuminen sähköpostitse, faksilla tai postitse. Sähköpostitse: hto@helsingintanssiopisto.fi, faksilla: 175759 tai postitse Tarkk´ampujankatu 7 C , 00120 Helsinki.

Jousiammunta

Jousiammunta perustuu keskittymiskykyyn ja pitkäjännitteisyyteen. Sitä voi harrastaa omaksi huvikseen, mutta myös kilpailuja järjestetään. Kesällä jousiammuntaa on hyvä harrastaa vaikkapa Ruskeasuon jousiammuntaradalla. Paikalla on valmiiksi maalitaulut ja välineiden vuokrausta on maanantaisin ja torstaisin, kello 16 lähtien. Myös erilaiset seurat järjestävät alkeisiltoja, jolloin paikalla on opetusta ja välinevuokrausta. Jousiammunta sopii kaikenikäisille, mutta alle 10 vuotiaille jouset saattavat olla liian jäykkiä. Jousiammuntaa voi harrastaa ympäri vuoden, sisähalleissa.


Jousiammuntaseura Artemis ry:n alkeisillat
Tiistaisin klo 18-20, Ruskeasuon jousiammuntarata, Helsinki
Rata sijaitsee Tenholantien päässä.
Maksu on 6 euroa/kerta. Hintaan sisältyy lainavälineet ja opastus
» http://www.artemishelsinki.com

Siirtolapuutarhat

Läntisen Helsingin alueella on paljon siirtolapuutarhoja, joista voi vuokrata Kasvipalstan. Haastattelimme erästä viljelijää:

Kuinka paljon palstan vuokraaminen maksaa?
- Meillä on sellainen yhdistys, jonka jäsenmaksu kattaa palstan vuokran, veden ja syksyisin jätelavan. Jäsenmaksu riippuu yhdistyksen kuluista.
Miksi aloitit palstaviljelyn?
- Tämä on tässä lähellä, niin ei tarvitse lähteä mihinkään pidemmälle. Tästä on minulle iloa, ja saa liikuntaakin. Hyötyäkin on kun saa syksyllä juureksia.
Vaatiiko palstaviljely paljon aikaa?
- Kyllähän tähän menee aikaa. Käyn täällä vähintään joka toinen päivä ja viikonloppuisin olen noin viisi tuntia. Lyhyemmät käynnit ovat sitten tunnin pituisia. Muuten rikkaruohot valtaavat maan ja kasveja täytyy tietysti kastella etteivät ne kuivu ja kuole.
Käytätkö mitään lannoitteita?
- Yritämme viljellä luonnon mukaisesti, täällä ei saa käyttää lannoitteita.
Mitä viljelet palstallasi?
- Minulla on täällä salaattia, kaalia, parsaa, valkosipulia, tavallista sipulia, mansikkaa ja viinimarjaa. Kukkia on pionia ja orvokkia.


Pärskisleiri

Tunnetko jo tuikkusen, suuren sian metsästyksen tai zulujen heimojuhlan? Tiedätkö saaren kummitus-tarinoita, meren suolaisen maun ja nuotiolla käristyvän makkaran tuoksun? Lassilan nuorisotalo järjestää perinteisen PÄRSKIS-leirin Bengtsårin leirisaaressa, 29. heinäkuuta -4. elokuuta 2002. Leiri on tarkoitettu 9-12-vuotiaille. Viikon aikana uimme, purjehdimme, kalastamme, melomme kanooteilla, pelailemme ja yövymme teltassa. Leirin hinta on helsinkiläisille 104,50 € ja muut 123,50 €

Kesätapahtumia löydät mm. seuraavasta osoitteesta:
http://www.suomensuvi.net/Lassilan nuorisotalon lehtimies- ja lehtinaiskurssi 18.06.02
tuomo.lahtivirta@nk.hel.fi

Katso myös
» Kesätapahtumia
» Lue Lassilan Lehtimies- ja lehtinaiskursin juttu Vitsit