Ohita navigointi

Kannelmäen YÖK 5-vuotta

Kannelmäen YÖK 5v

Yökahvila-toiminta lähti kokeiluna käyntiin 1998 vuonna loppusyksystä Kannelmäen nuorisotalon tiloissa. Kannelmäki-Seura, Kaarelan SPR , Kannelmäen nuorisotalo ja alueen vapaa-ehtoiset aikuiset ja nuoret mahdollistivat kyseisen toiminnan. Tammikuussa 1999 kahvila avattiin tosimielessä.

Nuorten saivat osallistua kahvilan toiminnan suunnitteluun sekä sääntöjen laatimiseen. Nuorilta tuli vahvasti esille asia, että YÖKissä ei haluta nähdä päihteiden tai huumeiden vaikutuksen alaisena olevia nuoria, sekä väkivaltaa ei suvaita. Yökahvila, tutummin YÖK, on siis huumeeton, päihteetön ja väkivallaton paikka 13-17 -vuotiaille nuorille. Kahvilassa he voivat oleskella ilta seitsemästä puoleen yöhön joka toinen perjantai.

YÖKin erilaiset teemaillat ovat mm. Teatteri-, Päihde- ja vuoden aikaan kuuluvia YÖKkejä.
Sex -YÖKissä perehdytään ihmisen seksuaalisuuteen, sukupuolitauteihin sekä pidetään hauskanmielisiä kilpailuja. Bändi-YÖKissä taas pääsee nuorten omat bändit soittamaan rockia, heviä ja poppia. Silloin meno on korvia huumaavaa sekä talolle tulee valtava määrä uusia nuoria diggailemaan menosta. Ja tottakai, hiphop -kulttuuri kun on leviämässä myös takapajuiseen Suomeen, on Rap-YÖK ennennäkemättömässä suosiossa. Nuoret runoilijat esittävät lyriikoitaan ja levittävät sanomaansa YÖKin kävijöille rennossa meiningissä.
Iltaa kohden kävijöitä on yleensä noin 70-100 nuorta.

YÖKissä on myös mahdollista tehdä samoja asioita kuin nuorisotaloilla yleensäkin, siis pelata biljardia, pingistä, katsoa telkkaria ja oleskella kavereiden kanssa sekä tutustua uusiin ihmisiin. Nälkä tai jano jos yllättää, voi käydä ostamassa kahvilasta herkullisia leipiä, leivoksia, kahvia ja vaikka mitä kaikkea hyvää naposteltavaa. Hinnat ovat enemmän kuin kohtuulliset.

Perjantaina 12.12.2003 Kannelmäen nuorisotalolla pidetään YÖKin 5-vuotis syntymäpäiväjuhlat kello 19:00 eteenpäin. Kaikki ovat sinne enemmän kuin tervetulleita!Rita Tuohimaa 11.12.03
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Ääni ja Vimma -03 - Kannelmäen nuorisotalolla
» Kannelmäen nuorisotalon kotisivut