Ohita navigointi

Herättävä Kallion lukioKallion ilmaisutaito painotteinen lukio on yksi Suomen haetuimmista lukioista.

Siitä on tullut lähi vuosina eräänlainen trendi. Kallioon pyritään ympäri Suomen. Joka vuosi vain vajaa 50% pyrkijöistä pääsee sisälle.
Silloin tällöin järjestettävät avoimet ovet keräsivät tälläkin kertaa satapäisen joukon kiinnostuneita yhdeksäsluokkalaisia Kallioon. Mikä on huimaa vauhtia kasvavan suosion salaisuus?

Avoimissa ovissa

Kallion lukion avoimet ovet olivat jälleen käynnissä, kun juhlasali täyttyi innokkaista yhdeksäsluokkalaisista. Tunnelma tiivistyi niin, että happi oli loppua. Osa tulevista hakijoista ei mahtunut edes istumaan. Rehtorin puheen jälkeen lukion opettajat esittelivät oppilaineen kaikki koulussa opetettavat ilmaisutaitoaineet. Lopuksi tuutorit tutustuttivat vierairaita kouluun ja esittelivät tärkeimmät paikat, kuten päärakennuksen vieressä sijaitsevan vanhan poliisiaseman, joka on Kallion lukion ja Helsingin kuvataidelukion yhteiskäytössä.
Trendi ja mahdottomuus?

Sanotaan, että Kallion ilmaisutaitolukioon pyrkiminen on trendikästä. Tottahan se on, ainakin osittain. Suurimmalla osalla sinne pyrkijöistä ilmaisutaito on kuitenkin intohimonaan ja tulevaisuuden toiveammattinaan.
Sisälle pääseminen voi olla hankalaa, muttei mahdotonta.
Aiempi harrastus ja kohtuullinen keskiarvo riittävät.
Rehtori Seppo Nyyssösen kuolematon muistutus kuuluu:
"Vain hakemalla pääsee!"
Monipuolista ilmaisutaidon opiskelua

Kallion ilmaisutaitokurssien tarjonta on monipuolinen. Niitä on suoritettava vähintään kaksitoista. Vaihtoehtoina on mm. puheilmaisua, kirjallista ilmaisua, näyttämöilmaisua, mediailmaisua ja liikunnallista ilmaisua. Ilmaisuaineita ei opiskella kerhoina koulun jälkeen, vaan ne ovat ihan oikeita oppiaineita. Normaaleita lukuaineita Kalliossa on opiskeltava yhtä paljon kuin tavallisissakin lukioissa. Opiskelu ilmaisutaitolukiossa ei siis ole pelkästään hauskaa ja kevyttä.
Hörhöjä kaikki?

"Kalliohan on täynnä hörhöjä!"
"Täynnä mitä?"
"No sellaisia pörröpäisiä hippejä, jotka harrastavat roolipelausta tai jotain muuta vähintäänkin yhtä epäilyttävää."
Ei voi kyllä kieltää, ettei Kallion käytävällä kävellessä näkyisi pörröpäisiä tai hippi tyylisiä. Kun Kalliolaisilta itseltään kysyy, niin kaikki ovat ihan normaaleja. Mikä on mittari outoudelle?
Kallion lukio on joka tapauksessa koulu ilmaisutaidosta kiinnostuneille, olit sitten hörhö tai normaali.Lilli Munck 20.11.02
hattu@hattu.net

Katso myös
» Kallion lukion kotisivut
» Kaisan Kallio-sivu